Fons Hannes zal in oktober de Vooruit-lijst trekken in Meerhout.© AF

Vooruit Meerhout duidt Fons Hannes aan als lijsttrekker

Meerhout -

De Meerhoutse Vooruit-fractie schuift Fons Hannes naar voor als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober.

Fons Hannes heeft zijn ambitie aangekondigd om burgemeester te worden. Als lijsttrekker van Vooruit Meerhout en met de steun van de algemene vergadering ambieert hij resoluut een leidende rol in het bevorderen van de belangen van de gemeente en al haar inwoners. “Ik heb er echt goesting in en kijk vol enthousiasme uit naar de komende verkiezingen.”

Fons Hannes is al jarenlang actief in de lokale politiek. Na de vorige gemeenteraadsverkiezingen werd hij aangeduid als schepen van onder meer Openbare Werken en Groen. Coalitiepartner CD beëindigde in 2022 de samenwerking om in zee te gaan met N-VA en Merret Anders.“

Geen rancune

Bij de vorige verkiezingen behaalde ik de meeste voorkeurstemmen van het dorp”, blikt Fons Hannes nog even terug. “De burgemeesterssjerp leverde mij dat niet op, maar inderdaad wel een schepenambt. In januari 2022 werd ik, samen met mijn Vooruit-collega’s, bij het grofvuil gezet. De stap naar het lijsttrekkerschap nu zet ik niet uit rancune. Ik ben dat wel verplicht aan de kiezers, die mij bij de vorige verkiezingen al hun vertrouwen gaven.” (af)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners