70 jaar zat Edward met een liedje in zijn hoofd, tot Make Belgium Great Again hem verloste

© if

Liefst zeventig jaar zat Edward Demolder (86) uit Elsene met een deuntje in zijn hoofd. VTM trok met het deuntje naar Engeland, waar een expert in het lichtere genre het meteen herkende.

tdl

In het Jezuïetencollege van Turnhout, op een 78 toerenplaat, in 1947: daar hoorde ­Edward Demolder voor het eerst het liedje dat hem zeventig jaar zou teisteren. Titel en uitvoerder was hij kwijt, de man kon alleen het begin en een stukje uit het midden neuriën. Zoektochten via Facebook en muziekwebsites leverden niets op. Tot Frances Lefebure van het programma Make Bel­gium Great Again zich ermee ging bemoeien. Een team van medewerkers beluisterde liefst drieduizend platen van het Jezuïetencollege, zonder resultaat.

In een muziekwinkel in Brugge kregen ze te horen dat het wellicht om iets Engelstalig ging, in het lichtere genre. En dus kwamen ze uit bij The Light Music Society in Londen. In dat onderzoekscentrum herkende Gavin Sutherland het deuntje vrijwel meteen. Het bleek te gaan om een nummer uit Intermezzo, een film uit 1936. Het liedje was van Heinz Provost, een Oostenrijker. Pianist Jef Neve en violist Christophe Pochet brachten het liedje voor een ontroerde Edward Demolder. Die is na zeventig jaar eindelijk van het deuntje verlost. Of net niet, natuurlijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen