© BELGA

Groen trekt de stekker uit Samen: “Sp.a is niet de partner gebleken waarop we hadden gehoopt”

Groen trekt de stekker uit Samen. Dat bevestigen verschillende bronnen aan onze redactie.

svw

Naar aanleiding van het geweigerde ontslag van Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws, hield Groen deze voormiddag een spoedoverleg op een geheime locatie in Antwerpen.

Na de onthullingen over mogelijke financiële malversaties waaraan Meeuws zich schuldig zou hebben gemaakt toen hij nog directeur bij De Lijn in Antwerpen was, bood de topman van de Antwerpse sp.a dinsdag zijn ontslag aan. Het partijbestuur van de Vlaamse socialisten weigerde dat dinsdagavond.

De hele saga zette de samenwerking tussen sp.a en Groen onder druk. Samen met enkele onafhankelijke kandidaten wilden de twee partijen in oktober 2018 onder de noemer Samen met één lijst naar de kiezer trekken. Wouter Van Besien (Groen) zou die lijst trekken, voor de onafhankelijke Jinnih Beels en Tom Meeuws. Maar die samenwerking gaat dus niet door. Groen trekt de stekker eruit.

Progressief Antwerpen

“De nationale en Antwerpse partijleiding hebben beslist om met Groen als een positief en progressief alternatief naar de gemeenteraadsverkiezingen te trekken. Het is geen evidente maar wel een noodzakelijke beslissing voor Antwerpen”, meldt Groen Antwerpen in een persbericht.

“We betreuren dat de Antwerpse sp.a niet de partner is gebleken waarop we hadden gehoopt. Wij willen voluit aan progressieve politiek kunnen doen en ons focussen op de problemen en uitdagingen van de Antwerpenaren, niet op de problemen van personen en partijen.”

Wouter Van Besien en Meyrem Almaci geven om 17u30 een persconferentie in Antwerpen. Sp.a geeft deze middag al een persconferentie in Antwerpen waar dinsdagavond laat nog werd beslist om het ontslag van Tom Meeuws te weigeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER