Direct naar artikelinhoud
Video

Vijf dolle minuten volstaan voor Napoli tegen Lazio, met deze parel van Mertens als absoluut orgelpunt

Twitter bericht wordt geladen...

In Italië volstonden vijf dolle minuten voor Napoli bij Lazio (1-4). Stefan De Vrij had de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong gezet, maar nog voor het uur stelden de Napolitanen orde op zaken. Kalidou Koulibaly (ex-Genk) maakte gelijk, Jose Callejon zorgde snel voor de 1-2 maar het orgelpunt kwam van Dries Mertens. Hij maakte er met een fantastische lobbal vanuit een haast onmogelijke hoek 1-3 van. De Rode Duivel, die ook geel pakte, heeft zo na vijf speeldagen alweer zes keer gescoord. Helemaal in het slot van de match zette Jorginho de 1-4-eindstand op het bord. Bij de thuisploeg viel Jordan Lukaku op het uur in voor Sergej Milinkovic-Savic (ex-Genk).

Beeld getty

Voorts speelde Samuel Bastien (ex-Anderlecht) 52 minuten in de 1-1 van Chievo bij Genoa en stond Dennis Praet (ook ex-Anderlecht) de hele wedstrijd tussen de lijnen in de 0-0 van Sampdoria bij Hellas Verona. Senne Miangue kwam niet van de bank bij Cagliari, dat met 0-1 verloor van Sassuolo en kampioen Juventus won met het kleinste verschil van Fiorentina na een goal van Mario Mandzukic.

* Radja Nainggolan ontbrak in de 0-4-zege van Roma bij Benevento. Hij heeft last aan de dij en is enkele dagen out, maar mogelijk is hij dit weekend tegen Udinese alweer van de partij.