© BELGA

VoetbalJupiler Pro League

“Ik ben nog jong, er liggen nog vele mooie jaren in het verschiet”: Bilal El Khannouss kan tweede individuele prijs in minder dan een week winnen

Brussel -

Donderdagavond eindigde Bilal El Khannouss (20) als titelverdediger vierde op het Gala van de Belgische Leeuw. Nu de kans op een collectieve prijs met Genk dit seizoen vervlogen is, hoopt de Marokkaanse international zijn naam bij te schrijven op de erelijst van de Ebbenhouten Schoen, de prijs voor de beste speler uit Afrika of van Afrikaanse afkomst in de Jupiler Pro League. “Een collectieve prijs is primeert op een individuele. Dat laatste kan je sneller winnen als het collectief goed loopt”, aldus de Genk-middenvelder.

Michael Delbeke

In het Tangla Hotel in Sint-Lambrechts-Woluwe spraken we een ontspannen Bilal El Khannouss. De 20-jarige aanvallende middenvelder van KRC Genk kan met de Ebbenhouten Schoen zijn tweede prijs in vier dagen winnen. Afgelopen donderdag werd hij op het Gala van de Belgische Leeuw, de Belgische voetbaltrofee voor de beste voetballers van Arabische afkomst, verkozen tot... Beste belofte. Dat is gezien zijn leeftijd niet zo verwonderlijk, maar vier maanden eerder was hij nog de laureaat voor de hoofdprijs. In die categorie eindigde hij pas vierde, ruim achter winnaar Mohamed Amoura.

“Of mijn vierde plaats donderdag een ontgoocheling was? Neen, niet echt. Als je ziet wat die jongens hebben gepresteerd... Amoura speelt gewoon een topseizoen met Union. Denkey ook”, verwijst hij naar de Ebbenhouten Schoen – Amoura was op beide verkiezingen een concurrent, de Togolees Kévin Denkey enkel voor de Gouden Schoen.

In de pocket

“Hoeveel belang ik hecht aan een individuele prijs? Het collectieve is en blijft natuurlijk altijd het belangrijkste. Een individuele prijs is meegenomen, maar het allerbelangrijkste is dat collectieve. Natuurlijk zal een individuele prijs er sneller komen als het met de ploeg ook goed gaat”, aldus El Khannouss, die samen met Mohamed Amoura, Kévin Denkey, Aboubakary Koita en Mandela Keita op de shortlist van de Ebbenhouten Schoen stond. 

“Hoeveel goals hebben Amoura en Denkey wel niet gescoord voor hun clubs gescoord? Ach, ik heb de prijs vorig jaar gewonnen. En dit jaar heb ik een andere prijs in de wacht gesleept, die van beste belofte. Dat is ook al iets extra in de pocket”, aldus El Khannouss, die in zijn nog jonge carrière ook al vaak werd aangesproken over zijn statistieken. Dit seizoen zit de Marokkaanse international aan drie goals en acht assists in alle competities. Dat opgetelde aantal is bijna een verdubbeling van zijn totaalaantal van vorig seizoen, toen hij goed was voor één goal en vijf assists.

Laatste keer ons best

El Khannouss hecht wel degelijk waarde aan zijn verkiezing tot Beste belofte op het Gala van de Belgische Leeuw. “Ach ja, ik sta natuurlijk nog maar aan het begin van mijn carrière. Er liggen nog veel mooie jaren in het verschiet. We zien wel hoe de toekomst verloopt”, houdt El Khannouss de toekomst open. Of hij komend seizoen nog steeds het shirt van KRC Genk draagt,

Zijn toekomst voor dit seizoen kent hij: op de voorlaatste speeldag van de Champions Play-offs zal hij geschorst aan de kant moeten blijven, daarna is er nog één wedstrijd tegen Union. “We zullen zien wat er nog gebeurt. Ik ben alleszins geschorst tegen Antwerp. We zien wel hoe die laatste wedstrijden aflopen, maar een ding is zeker: we zullen allemaal nog een laatste keer ons best doen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer