Greg Van Avermaet mag van BMC niet naar EK, bondscoach baalt: “Parcours is echt gemaakt op zijn maat”

© Photo News

Greg Van Avermaet zal op zondag 12 augustus niet deelnemen aan het EK in Glasgow. “Ik kan in Schotland geen beroep doen op renners van BMC, dat heeft het team mij laten weten”, zegt bondscoach Kevin De Weert.

bow

Een dag na het EK gaat de BinckBank Tour van start. Er wordt op zondag dan wel een charter ingelegd om renners vanuit Glasgow naar Heerenveen te brengen, waar de eerste rit maandag van start gaat, maar de combinatie is niet ideaal. “Als je voor een klassement gaat in de BinckBank Tour, dan is het zeer moeilijk”, weet ook bondscoach De Weert. “De combinatie met het EK kan, als je de eerste dagen gewoon wat wil meerijden. Maar het is een rittenkoers in de WorldTour, dus willen de ploegen daar meteen presteren.”

“Ook Dylan Teuns was een mooie optie, maar helaas moet ik mij neerleggen bij die beslissing van BMC. Ze hebben hun renners nodig. Tja, dat is zeer jammer. Het parcours in Glasgow is echt gemaakt op maat van Greg. Het is te vergelijken met een zware Vlaamse koers, een licht Amstel-parcours eigenlijk.”

BMC is voorlopig het enige team dat zijn renners verbiedt het EK te rijden, maar daar kunnen er nog bij komen. “Ik ben aan het onderhandelen, ik kan daar nog weinig over zeggen”, aldus De Weert, die er ook graag Wout van Aert zou bij hebben. “Maar we moeten zien of dit in zijn programma past.”

Vorig jaar werd de Noor Alexander Kristoff Europees kampioen in het Deense Herning.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen