Veel lopers en wandelaars verzamelden in het Kleipikkersdorp© Elke Lamens

Stralend weer trekt recordaantal lopers en wandelaars aan voor Kleipikkerstrail

Sint-Lenaarts -

Bijna vijfhonderd deelnemers trokken zondagmiddag de loop- en wandelschoenen aan voor de Kleipikkerstrail. Die ontdekten negentien bedrijven en locaties in Sint-Lenaarts op een sportieve manier. Touwtrekvereniging Vandakker kreeg nooit eerder zoveel volk op de been.

Naast ruim 270 inschrijvingen vooraf trok het stralende weer zondagmiddag nog eens tweehonderd sportievelingen over de streep om deel te nemen aan de Kleipikkerstrail. Ze overrompelden het Kleipikkersdorp.

De nieuwe route die touwtrekvereniging Vandakker had uitgestippeld, viel ook goed in de smaak. Zowel geoefende als niet geoefende lopers en wandelaars kregen zo de kans om achter de schermen van lokale bedrijven te gluren. Er was de keuze tussen twee afstanden: de lange route van elf kilometer en een kortere route van acht kilometer.

Een stevige regenbui rond 17 uur was een kleine domper en zorgde ervoor dat een aantal wandelaars wat langer moest schuilen vooraleer de tocht verder te zetten. De organiserende touwtrekvereniging kon wel met een heel tevreden gevoel terugblikken op een sportieve en zonnige namiddag. (ella)

Lopen langs de vaart onder een stralende zon.© Elke Lamens

Klein en groot nam deel aan de Kleipikkerstrail.© Elke Lamens

Naast 277 voorinschrivingen, kwamen er nog eens 200 sportievelingen zich op de dag zelf nog inschrijven.© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners