Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

Nieuws
Door te praten met de PVV over het vormen van een kabinet, maken VVD en NSC volgens Volt-leider Laurens Dassen "normaal wat in een democratie nooit normaal zou mogen zijn". Dat zegt hij op het Volt-congres in Apeldoorn. "Doe. Het. Niet" is Dassens oproep aan VVD-voorvrouw Dilan Yeşilgöz en Pieter Omtzigt (NSC).
anp
zondag 28 april 2024 om 15:22
Afbeelding
beeld anp

Omtzigt en Yeşilgöz zouden wat Dassen betreft leiderschap moeten tonen. "Want elke dag is er één waarop jullie kunnen omdraaien. Want als je een leider bent, dan durf je te staan voor de democratie en de rechtsstaat, dan durf je te staan voor datgene wat ons allemaal verbindt."

Dat weglopen van de formatietafel tot kiezersverlies zou leiden, moet volgens de Volt-leider niet uitmaken. Die zaken zijn relatief vergeleken met "regeren met een eenmanspartij die sinds jaar en dag discrimineert, het geloof in onze onafhankelijke rechtspraak uitholt en journalisten verguist".

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bezetters Radboud Universiteit weigeren te vertrekken

De demonstranten die maandag de tweede verdieping van een gebouw van de Radboud Universiteit in Nijmegen bezetten weigeren te vertrekken. Het gebouw sloot om 19.00 uur.

Afbeelding

Loodgieter eist in kort geding heropening woning na explosies

De Vlaardingse loodgieter wiens woning aan de Gretha Hofstralaan doelwit is geweest van een reeks explosies, heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente Vlaardingen. Dit bevestigt zijn advocaat Richard Korver na berichtgeving door NRC.

Afbeelding

Tientallen mensen in Vlissingen hun huis uit door brand

Door een brand in een flatgebouw in Vlissingen hebben tientallen mensen hun huis moeten verlaten. Het gaat volgens de veiligheidsregio Zeeland om zo'n vijftig tot zestig mensen. Zij worden opgevangen in een restaurant.

Afbeelding

VS praat met Israël over opheldering aanval kamp Rafah

Na de dodelijke Israëlische aanval op het Palestijnse Rafah is de Amerikaanse regering in gesprek met het Israëlische leger en partners ter plaatse om de omstandigheden op te helderen.

Afbeelding

LTO: boeren en tuinders in de problemen door hevige regenval

Boeren en tuinders in het hele land hebben problemen door de vele regenval van de afgelopen tijd, meldt land- en tuinbouworganisatie LTO. Daardoor kunnen veel telers volgens de belangenorganisatie hun gewassen een stuk later zaaien, planten en potten en ontstaat flinke schade a..

Afbeelding

Grote brand in flatgebouw Vlissingen, twee mensen gered

In een flatgebouw in Vlissingen is maandagavond een grote brand uitgebroken. Volgens de veiligheidsregio Zeeland gaat het om een gasbrand op de begane grond, in de portiek van het gebouw. Het trappenhuis staat daardoor vol rook.