Rotterdammers aangehouden om grote brand in Berkel en Rodenrijs

Nieuws
In het Zuid-Hollandse Berkel en Rodenrijs is zondagmiddag een grote brand uitgebroken. De politie zegt op X rekening te houden met brandstichting. Twee mannen van 21 en 28 jaar oud zijn aangehouden. Het ging om een Rotterdammer en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Volgens de veiligheidsregio raakte niemand gewond.
anp
zondag 28 april 2024 om 17:41 aangepast 22:46
Afbeelding
beeld anp

De politie doet onderzoek naar de brand en naar de precieze rol van de verdachten en vraagt getuigen zich te melden.

De brand brak halverwege de middag uit in een schuur naast een woning aan de Noordeindseweg. Verschillende hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen om het vuur onder controle te krijgen. De schuur staat inmiddels volledig in brand. Rond 22.00 uur kon een woordvoerder van de veiligheidsregio niet zeggen hoelang het nog duurt tot de brand geblust is.

Veel rook

Het vuur woedt onder meer in het rieten dak van het pand. De brandweer heeft daarom een team ingezet dat gespecialiseerd is in het blussen van rieten daken.

Bij de brand komt veel rook vrij. De veiligheidsregio waarschuwt omwonenden om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Heidema herbenoemd als commissaris van de Koning in Overijssel

Andries Heidema kan beginnen aan zijn tweede periode van zes jaar als commissaris van de Koning in Overijssel. Nadat de leden van Provinciale Staten hem eind maart hadden voorgedragen voor herbenoeming, is dat nu geformaliseerd via een koninklijk besluit.

Afbeelding

Leider Catalonië verlaat politiek na tegenvallende verkiezingen

De aftredende Catalaanse regiopremier Pere Aragonès stapt uit de politiek na het teleurstellende resultaat voor zijn partij bij de regionale verkiezingen van zondag.

Afbeelding

LEGO sleept Nederlander voor rechter om inbreuk merkrecht

LEGO, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld, sleept een Nederlander in een kort geding voor de rechter. Volgens het Deense speelgoedbedrijf maakt hij inbreuk op het merkrecht.

Afbeelding

Politie dringt betogers pro-Palestijns protest UvA naar achteren

De Mobiele Eenheid van de politie dringt betogers van het pro-Palestijnse studentenprotest op de Roeterseilandcampus in Amsterdam een stuk naar achteren. Hierbij zijn ook enkele betogers geslagen, ziet een verslaggever van het ANP.

Afbeelding

Oud-fixer Cohen getuigt in zwijggeldzaak tegen Trump

Aanklagers in New York hebben de voormalige advocaat van Donald Trump opgeroepen als getuige in de zwijggeldzaak tegen de oud-president. Deze Michael Cohen wordt volgens Amerikaanse media gezien als een onvoorspelbare maar cruciale getuige.

Afbeelding

Bikker: antisemitisme-overleg is 'belangrijke normerende stap'

Het Catshuisoverleg over antisemitisme dat allerlei maatschappelijke partijen maandag hebben gevoerd, is een 'belangrijke normerende stap', zegt ChristenUnie-leider Mirjam Bikker. In een motie, gesteund door nagenoeg de hele Tweede Kamer, had zij tot de bijeenkomst opgeroepen.