Duitse politie valt binnen bij Opel op verdenking van gesjoemel met uitstootcijfers

© REUTERS

De Duitse politie is maandag binnengevallen bij autobouwer Opel, op verdenking van fraude rond dieselemissies. Dat bevestigt de politie.

adm

Er vinden huiszoekingen plaats in Opel-sites in Rüsselsheim en Kaiserslautern, zo meldt de Duitse krant Bild. Het zou gaan om fraude met betrekking tot dieselwagens die voldoen aan de Euro 6-norm. Volgens Bild zijn 95.000 wagens mogelijk uitgerust met ongeoorloofde software. Het gaat om auto’s van de modellen Insignia, Zafira en Cascada gebouwd tussen 2012 en 2017.

Bij de voertuigen in kwestie zou extra emissiereiniging uitgeschakeld worden bij hoge toerentallen en in een brede reeks van buitentemperaturen. Opel heeft dit steeds verdedigd omdat het noodzakelijk zou zijn voor de bescherming van de motor.

Een woordvoerder van Opel, een dochteronderneming van het Franse autoconcern PSA, zegt dat het bedrijf zijn volledige samenwerking verleent aan de Duitse autoriteiten in het onderzoek. Opel benadrukt maandag ook dat zijn wagens voldoen aan de geldende normen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen