Het had een prachtige dag moeten worden, maar toen sloeg het noodlot toe bij de doop van een baby in Mexico

© ISOPIX, EFE

De doop van een baby’tje in Mexico is geëindigd in een drama. Tijdens de ceremonie vond de zware aardbeving plaats, die het Midden-Amerikaanse land dinsdag trof. Enkel de vader van het meisje, de priester en diens assistent overleefden de tragedie. “Het was een gruwelijk beeld.”

rrln

Het had een feestelijke dag moeten worden voor de twee maanden oude Elideth en haar familie. Dinsdag werd het kindje gedoopt in het Mexicaanse stadje Atzala, in de staat Puebla. Tijdens de ceremonie sloeg het noodlot toe: de regio werd getroffen door een verwoestende aardbeving met een kracht van 7.1 op de schaal van Richter.

De kerk stortte voor een groot deel in en maakte een einde aan het leven van 11 personen, onder wie baby Elideth. Enkel de vader van het meisje, de priester en dienst assistent overleefden de ramp. “Het was een gruwelijk beeld”, zegt Lorenzo Sanchez, de assistent, tegen persbureau Associated Press. “De meeste mensen in de kerk waren dood.”

LEES OOK: Toen ze haar vroegen of ze nog leefde, kon ze haar vingertjes bewegen: Mexico in de ban van reddingsactie van klein meisje

Geen overlevenden tussen puin

Toen de grond stopte met schudden, riepen de inwoners van Atzala om hulp via luidsprekers. Inwoners van omliggende dorpen trokken naar het stadje met scheppen en pikhouwelen om het puin weg te graven in de hoop overlevenden te vinden. Ze waren uren bezig in de kerk, maar vonden enkel de levenloze lichamen terug.

De reddingswerkers legden de lichamen in een straat bij de kerk, dezelfde locatie waar het feest voor de doop plaats had moeten vinden. Woensdag werd een wake gehouden voor de 11 slachtoffers, met op elke doodskist de naam van de overledene.

Bij de aardbeving kwamen zeker 217 personen om het leven. Het natuurgeweld veroorzaakte een ravage in het zuiden van Mexico.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen