Traditionele togastoet trapt academiejaar UHasselt af

Met de traditionele togastoet is vanochtend het academiejaar van universiteit Hasselt afgetrapt. Vooraf werd in de gouverneurswoning de jaarlijkse diversiteitsprijs uitgereikt, een onderscheiding van Uhasselt en Het Belang van Limburg die een studerende nieuwe Belg bekroont als rolmodel voor medestudenten.

Caroline VANDEREYT

De jury - met onder meer rector Luc de Schepper, hoofdredacteur Indra Dewitte en staatssecretaris Zuhal Demir - was bijzonder lovend voor winnares Narjes Madhloum (35), ooit gevlucht uit Irak, afgestudeerd als vroedvrouw, mama van drie dochters en nu ook doctoraatsstudent aan UHasselt. “En naast dat alles staat ze aan de unief steeds klaar om mensen die het moeilijk hebben door taal of achtergrond te helpen om toch dat diploma te halen”, prees gouverneur Herman Reynders. De uitreiking gebeurde in aanwezigheid van heel wat prominenten, ook staatssecretaris Demir was naar Hasselt afgezakt, net als burgemeester Marino Keulen van Lanaken (waar Narjes met haar gezin woont).

Namiddag wordt het academiejaar van PXL en UHasselt dan officieel ingezet met een academische zitting in het cultureel centrum van Hasselt. Met voormalig Europees president Herman Van Rompuy als opvallende spreker. Vanaf dan is het echt weer studeren voor de ruim 14.000 studenten van de twee instellingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer