© Maaike Goyvaerts

© Maaike Goyvaerts

© Maaike Goyvaerts

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Europaschool helpt scholen in Pakistan

De Europaschool wil dit jaar werken rond de duurzame ontwikkelingsdoelen. De leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar werkten daarom deze week al rond een eerste ontwikkelingsdoel, namelijk kwaliteitsonderwijs.

Maaike Goyvaerts

Deze week kregen de leerlingen uit het vijfde en het zesde leerjaar van de Europaschool in Genk bezoek van Herbert van de vzw Euro Comité. Herbert vertelde hen over het leven in Pakistan. Hij vertelde over hoe de mensen er wonen, leven en werken. Hij had het voornamelijk over kinderen die in armoede leven en die daardoor niet naar school kunnen gaan, maar moeten gaan werken voor het gezin.

De leerlingen van de Europaschool willen helpen en hun steentje bijdragen voor goed onderwijs voor de kinderen in Pakistan. Alle kinderen op de wereld hebben immers recht op onderwijs. Daarom gaan zij de komende weken pleisters verkopen. De opbrengst van deze verkoop gaat dan naar de organisatie, die ervoor zorgt dat het geld gebruikt wordt voor de opstart van scholen en schoolgeld voor arme kinderen in Pakistan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer