Man bindt vrouw vast op bed en steekt woning in brand: lichaam werd pas na de bluswerken ontdekt

Evere -

Een man uit Evere is zaterdag aangehouden voor de moord op zijn vrouw. De man, van Armeense afkomst, bekende dat hij zijn echtgenote, de moeder van hun twee kinderen had omgebracht omdat hij dacht dat ze een minnaar had.

Dirk Coosemans, Amaury Michaux en Chris Verhaeghe

De feiten dateren al van vorige week donderdag. De brandweer moest uitrukken voor een felle woningbrand op de eerste verdieping van een woning in de Alfons Vanden Bosschestraat in Evere. Na de bluswerken vonden ze het levenloze lichaam terug van Hasmik B., de bewoonster en moeder van twee tieners. De vrouw, een veertiger, was vastgebonden op bed.

De echtgenoot Misha E. was nergens te bespeuren na de feiten. Hij werd pas zaterdag onderschept en bekende dat hij zijn vrouw had vastgebonden en daarna het huis in brand had gestoken. Volgens zijn eerste verklaring pleegde hij de feiten omdat hij vermoedde dat zijn vrouw een minnaar had. Hij zou er de dag van de feiten op uit gekomen zijn, zo verklaarde hij.

Spijt

Zijn advocaat Yannick De Vlamynck bevestigt. “Het klopt dat dit het motief zou zijn. Verder onderzoek zal moeten uitmaken hoe het precies zat en of hij handelde in een opwelling. Ik kan alleen kwijt dat mijn cliënt heel veel spijt heeft. Hij huilt de hele tijd.”

Het gezin, van Armeense afkomst, woonde al twee jaar in de straat. “Ze leken een gelukkig koppel. We hadden nooit verwacht dat dit zou kunnen gebeuren. Al hadden we donderdag meteen door dat hier iets heel ergs aan de hand was. Er was veel brandweer en zo mogelijk nog meer politie aan de woonst”, klinkt het bij een buurtbewoner.

Een andere buurvrouw kende het gezin een beetje: “Zowel hij als zij waren hele nette, knappe mensen, steeds piekfijn verzorgd. Als ze passeerden knikten ze vriendelijk, maar veel contact was er niet. De kinderen zagen we vaker, ook zij knikten altijd vriendelijk goedendag”. De kinderen, twee tieners, een jongen en een meisje, waren op het moment van de feiten niet thuis. Zij worden nu opgevangen door een tante, zo vernemen we nog.

Het Brusselse parket-generaal stelt dat de man opgepakt is op verdenking van moord. Of de vrouw bij de brand om het leven kwam of al eerder was gedood, is voorlopig nog niet bekend. “Op vraag van de onderzoeksrechter kan er voorlopig geen aanvullende informatie verstrekt worden”, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER