© rr

La Fabrik biedt lokale ondernemers kansen

Projectontwikkelaar Tervia’s heeft een bouwvergunning

aangevraagd voor het realiseren van La Fabrik, een gloednieuw kmo-park in de Fabrieksstraat in Heultje (Westerlo). Tervia’s hoopt midden volgend jaar te kunnen starten met de bouw.

Marc Peeters

De initiatiefnemers gaan voor twee gebouwen, samen goed voor 78 nieuwbouwunits. De naam van het project is La Fabrik. “De oppervlakte per unit varieert van 60 tot 240 vierkante meter”, weet commercieel verantwoordelijke Marlies Eyckmans. “De eerste fase volgend jaar omvat 38 units. Daarvan zijn er al negen verkocht.”

Eyckmans verwacht dat dat aantal snel zal toenemen. “We mikken bijvoorbeeld op ondernemers die thuis met een zaak gestart zijn die ondertussen uit haar voegen barst. We willen er ook zijn voor ondernemers die altijd een ruimte hebben gehuurd, maar nu op een eigen pand mikken.”

La Fabrik wordt ingeplant op een braakliggend stuk bedrijventerrein vlak bij de industriezone van Heultje en Hulshout. Volgens Eyckmans is het openbaar onderzoek ondertussen achter de rug en zijn er tegen de plannen geen bezwaarschriften ingediend. “We hopen alle vergunningen zo snel mogelijk binnen te halen. Als we midden volgend jaar kunnen beginnen te bouwen, verwachten we de oplevering van de eerste fase eind 2019.

Ecologische voetafdruk

Tervia’s heeft voor de realisatie van het project een CO2-neutraal energieverbruik als voornaamste streefpunt in de plannen opgenomen. “Het spreekt voor zich dat we onze ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk proberen te houden. De beheerder van de gebouwen zal straks zorgen voor het onderhoud van de wegen en de parkeerplaatsen, de groenvoorzieningen, en zo verder. Er is ook ruimte voor een inwonende conciërge, die er zorgt voor het dagelijks toezicht en kleine onderhouds- en reparatiewerken.

Modulair

Het complex wordt modulair opgebouwd. “Dat wil zeggen dat er, indien nodig, ook grotere volumes dan 240 vierkante meter kunnen gemaakt worden door binnenmuren weg te halen.”

Om het project aan een ruimer publiek voor te stellen, wordt op 29 november op het bedrijventerrein La Corbeille in de Corbeillestraat 18 in Westmeerbeek (Hulshout) een kennismakingsevenement georganiseerd.

www.tervias.be