Wielrenner Lennard Kämna kan een maand na zwaar ongeval ziekenhuis op Tenerife verlaten

© AFP

De Duitse wielrenner Lennard Kämna mag vier weken na zijn trainingsongeluk in Tenerife het plaatselijke ziekenhuis verlaten. Dat maakte zijn team BORA-hansgrohe woensdag bekend. Hij zal zijn herstel in eigen land verder zetten in de BG Klinikum in Hamburg.

Bron: BELGA

De 27-jarige Kämna werd op 3 april op training aangereden door een wagen terwijl hij met enkele teamgenoten aan het trainen was. De Duitser raakte zwaargewond aan de borstkas en liep onder meer ribbreuken en een longkneuzing op. Hij lag enkele dagen op intensieve zorgen. Vorige week onderging hij nog een operatie.

“Het was geen gemakkelijke tijd in het ziekenhuis in Tenerife”, zei Kämna op de teamwebsite. “Maar ik ben het medische team en verpleegkundigen zeer dankbaar voor wat ze de afgelopen weken voor mij hebben gedaan. Ik kan nu in Hamburg aan mijn revalidatie beginnen en ben zeer gemotiveerd om zo snel mogelijk weer op de fiets te stappen. Maar het belangrijkste is eerst om weer gezond te worden.”

Kämna bereidde zich op Tenerife voor op zijn grote doelen dit seizoen: de Giro (4-26 mei) en de Tour (29 juni-21 juli). Over zijn deelname aan de Giro, die zaterdag van start gaat, mocht hij een kruis maken. De Duitse klimmer won in alle drie de Grote Rondes al een etappe en werd vorig jaar negende in de Giro.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen