Sebastien De Boeck en Aram Mondt van Tango.© RR

Duo maakt horecadroom waar met bar Tango: “Sint-Paulusplaats is ideaal voor ons avontuur”

Antwerpen, Kontich, Hove -

Twintigers Sebastien De Boeck en Aram Mondt openen zondag Tango, een nieuwe bar op de Sint-Paulusplaats in Antwerpen. Je kan er terecht voor cocktails en bar food, maar evengoed voor een wijntje of een frisse pint. “Wij bottelen onze cocktails trouwens zelf”, klinkt het.

Bert Provoost

Sebastien -afkomstig uit Kontich- en Aram -met roots in Hove- zaten tijdens hun middelbare school in dezelfde klas op Regina Pacis in Hove. De twee werden vrienden en ze gingen daarna ook samen aan de unief TEW studeren.

“We hebben tijdens onze studies ook samen bijverdiend in de horeca, in de zaal van een brasserie. Na onze studies ben ik in de chemiesector verzeild geraakt en Sebastien had een job in de sales van een horecasoftwareprogramma. Maar we bleven bijklussen in de horeca. En het was onze droom om daar vroeg of laat iets mee te doen”, vertelt Aram (28).

“Ik ben dan bij Blueness en later Le Pristine Café beland. Ik heb er veel geleerd en de goesting is er alleen maar groter door geworden. Ik heb nog een stage gelopen in een cocktailbar in Londen en ondertussen zijn we blijven puzzelen aan onze droom: samen een eigen zaak starten”, zegt Sebastien (27).

Hoekpand

Ze botsten op een hoekpand op de Sint-Paulusplaats waar daarvoor een wassalon was geweest, naast restaurant Victor. “De Sint-Paulusplaats was ideaal voor ons avontuur. Het is een toffe volkse buurt waar veel nieuwe zaken zijn bijgekomen”, vinden de twee.

“Tango wordt een bar waar we cocktails, bier en wijn serveren. Mensen kunnen er bijpassende snacks, kleine gerechtjes en bar food bestellen. Onze chef Kirsten Sprokkelenburg, die een verleden bij Osaka en Le Pristine heeft, gaat zondag bijvoorbeeld verse kibbelingen met huisgemaakte tartaar maken. In de loop van volgende week zal dat makreel crudo zijn”, vertellen ze.

De grote flessen zijn te koop om mee te nemen.© RR

“We geloven in kwaliteit, zonder dat het extreem veel moet kosten. Vaak gaan mensen maar eens heel af en toe of voor een speciale gelegenheid naar een cocktailbar. Wij hopen dat mensen hier een vast adresje van maken.”

De spumoni wordt bijvoorbeeld verkocht aan 9 euro, het is een soort spritz met bitters, vers pompelmoessap en huisgemaakte tonic. “Heel wat ingrediënten zijn huisgemaakt. We bottelen onze cocktails ook op grote flessen die mensen in onze bottle shop kunnen kopen. Door zelf de bruis aan te maken kunnen we dat technisch voor mekaar krijgen.”

Tango is open van woensdag tot zaterdag van 15-24u. Op zondag van 12 tot 20u.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER