Een blik op het interieur van de nieuwe kijkwoning.© ZeroHuis

Een nieuwe mijlpaal voor ZeroHuis: Nieuwe kijkwoning lang de Olenseweg

Noorderwijk -

Bouwbedrijf ZeroHuis opent op zaterdag 26 april een tweede kijkwoning, ditmaal aan de Olenseweg 50 in Noorderwijk (Herentals). “Deze opening is vooral een mijlpaal omwille van enkele bijzondere eigenschappen van de nieuwe kijkwoning”, meent Marcel Leirs, mede-stichter van ZeroHuis.

De BEN-woning is naast erg energiezuinig ook levensloopbestendig. En dat is volgens ZeroHuis een primeur in de bouwwereld in België. “In Nederland bestaat zogenaamd generatiewonen al even, maar in België is dit de eerste kijkwoning die volgens dit principe wordt opgericht.”

“De woning wordt onder andere levensloopbestendig doordat er een liftschacht is voorzien, waardoor later heel gemakkelijk een eenvoudige huislift zou kunnen geïnstalleerd worden. Deze brengt je van het gelijkvloers tot op de zolder, zonder dat je trappen moet doen. Op die manier kan je je leven lang in de woning blijven wonen.”

“Sterker nog, de ruime zolder is klaar om op een eenvoudige manier omgevormd te worden tot een aparte wooneenheid voor bijvoorbeeld inwonende ouders of kinderen die nog thuis willen blijven wonen, maar toch wat meer privacy willen.” Vandaar dat men over generatiewonen spreekt.

Achter de kijkwoning wordy een reeks huizen gebouwd.© ZeroHuis

“Door langer in dezelfde woning te blijven wonen of met verschillende generaties in dezelfde woning te wonen, besparen we niet alleen financieel, maar sparen we ook het milieu en de beschikbare bouwgrond”, klinkt het.

Achter de nieuwe kijkwoning bouwt ZeroHuis trouwens een hele nieuwe verkaveling met 20 energiezuinige en levensloopbestendige woningen. Sinds kort zijn de eerste woningen te koop.  (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners