vrijdag 24 mei 2019 - Meer sporten
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Photo News

Tennis Roland Garros

Mertens opent tegen 21-jarige Sloveense debutante

Zondag gaat in Parijs met Roland Garros het tweede grandslamtornooi van het jaar van start. Elise Mertens (WTA-20) lootte in de eerste ronde op papier een haalbare kaart: de Sloveense Tamara Zidansek (WTA-68).

Niet alleen op basis van de wereldranglijst - Mertens staat 48 plaatsen hoger - ook op basis van ervaring is de Hamontse favoriet. Mertens (23) staat immers voor de derde keer op de hoofdtabel in de Franse hoofdstad, terwijl de 21-jarige Zidansek er debuteert. Bovendien geraakte de Sloveense, die de voorbije maanden ook haar debuut maakte op de US Open en de Australian Open, op een grand slam nog nooit verder dan de tweede ronde. Momenteel gooit ze wel hoge ogen in Nürnberg waar ze vandaag in de halve finale staat.

Vorm is vraagteken

Achter het vormpeil van Mertens daarentegen staat een vraagteken. Tijdens de vijf graveltornooien die ze deze lente afwerkte, sneuvelde ze vier keer in de eerste ronde. Enkel in Rabat won ze twee keer en schopte ze het tot de kwartfinale. Een groot contrast met vorig jaar, toen de Belgische nummer één in de voorbereiding op Roland Garros twee tornooien op haar naam schreef: Rabat en Lugano. Dat bleek de voorbode van een succesvolle passage in Parijs. Mertens bereikte twaalf maanden geleden de achtste finale, waarin ze de duimen moest leggen tegen de latere winnares Simona Halep.

Angelique Kerber. USA TODAY Sports

Lonken naar Kerber

Als de Hamontse de eerste ronde overleeft, krijgt ze in de tweede ronde met de amper 16-jarige Franse wildcard Diane Parry (WTA-486) of de Wit-Russische Vera Lapko (WTA-101) opnieuw een lager gerangschikte speelster tegenover zich. Indien de logica van de wereldranglijst gerespecteerd wordt, wacht in de derde ronde twaalfde reekshoofd Anastasija Sevastova. In een eventuele vierde ronde lonkt een clash met voormalig nummer één Angelique Kerber.

Ook Kirsten Flipkens (WTA-59) en Alison Van Uytvanck (WTA-55) kennen hun tegenstandster in de eerste ronde. Flipkens neemt het op tegen olympisch kampioene Monica Puig (WTA-61), Van Uytvanck tegen de Spaanse Sara Sorribes Tormo (WTA-72). De Brusselse kan op de hoofdtabel nog het gezelschap krijgen van haar partner Greet Minnen (WTA-150). Die strijdt vandaag in de laatste ronde van de kwalificaties tegen de Russin Sofya Zhuk (WTA-169).

David Goffin. BELGA

Goffin droomt van Nadal

Bij de mannen opent David Goffin (ATP-30) zijn tornooi tegen de Litouwer Ricardas Berankis (ATP-72). Als de Luikenaar de eerste twee hordes succesvol neemt, trakteert hij zichzelf in de derde ronde zo goed als zeker op een clash tegen titelverdediger en elfvoudig (!) winnaar Rafael Nadal (ATP-2). Kimmer Coppejans (ATP-181), die zich via de kwalificaties op de hoofdtabel knokte, kent zijn tegenstander pas vandaag als alle kwalificatiewedstrijden zijn afgewerkt. (dobr)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws