Verhuizen, vandaag komt daar een hele hoop administratieve rompslomp bij kijken.
Volledig scherm
Verhuizen, vandaag komt daar een hele hoop administratieve rompslomp bij kijken. © Getty Images

Geen rompslomp meer voor wie verhuist: weldra mogelijk om bedrijven automatisch op de hoogte te stellen

De intussen al felbesproken wet in verband met het Rijksregister die deze week is goedgekeurd, gaat niet alleen over vingerafdrukken op onze identiteitskaarten. Zo is er ook een opvallende nieuwe dienst: het wordt binnenkort mogelijk om bij verhuis of overlijden nutsbedrijven, telecomoperatoren, ... automatisch te laten verwittigen. “Dat vermijdt rompslomp en kosten, zowel voor de burger als voor de bedrijven”, klinkt het bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

15 reacties

  • Mario Adams

    6 jaar geleden
    Aan sommige reacties te zien zullen bepaalde mensen dit een schokkende onthulling vinden: 'Privacy bestaat al lang niet meer. De overheid weet alles over iedereen.'
  • Peter Lejon

    6 jaar geleden
    Een Kerr om de tien of twintig jaar 5 telefoontjes doen. WoW, daar liggen we nu allemaal van wakker. Maar ondertussen weer wat minder privacy en weer wat meer dat de overheid van ons weet.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het gaat er hem in essentie niet om dat die informatie bijgehouden wordt, Stefanie van Dijk. Maar dat dat gebeurt zonder dat we dat weten en zonder dat ons iets gevraagd werd. Ik heb er geen probleem mee als men mij dat zou vragen. Wel als het stiekem gebeurt.
  • Julien van Ghent

    6 jaar geleden
    De minister onderstreept ook dat het Rijksregister onder de hoogste beveilingsstandaard valt, dat zijn de luchthavens en metrostations ook. Remember.
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Gino Denil: die informatie werd al bijgehouden, ze gaat nu enkel ook gedeeld worden mits je toestemming geeft. Goeie zaak
  1. WEERBERICHT. Daar is de zon! In Vlaanderen blijft het grotendeels droog vandaag

    WEERBE­RICHT. Daar is de zon! In Vlaanderen blijft het groten­deels droog vandaag

    Vandaag mogen we dan toch weer wat zon verwachten. Tijdelijk is er wel nog lichte regen mogelijk in Laag- en Midden-België, maar het wordt “een vriendelijke dag in West- en Oost-Vlaanderen, met dáár de meeste zon”, zegt HLN-weerman David Dehenauw. “Ook in het oosten komt de zon er uiteindelijk goed door, maar we starten daar nog wel met veel lage wolken.” Dehenauw voorspelt dat “de regen zich vooral zal bezighouden met grote delen van Wallonië, waar het in de Ardennen grotendeels grijs blijft”. De wind doet het allemaal wel wat kouder aanvoelen, voegt hij eraan toe.
  2. KIJK. Ontsnapte vogelspin Boris duikt na maanden plots op: “Ze bleek echt wel héél actief”
    Play
    PREMIUM

    KIJK. Ontsnapte vogelspin Boris duikt na maanden plots op: “Ze bleek echt wel héél actief”

    Ramen en deuren kunnen weer open, want goed twee maanden nadat een krulhaarvogelspin ontsnapte in Heule bij Kortrijk, is het beest met een spanwijdte van twaalf centimeter terecht. Springlevend. Even werd gevreesd dat Boris de wijde wereld was ingetrokken, haar ontsnapping hield Vlaanderen dan ook in de ban. Toch verkoos de spin de warmte van een huis. Wat gebeurt er nu met de krulhaarvogelspin en hoe is ze eraan toe? “Ik zal Boris na dit hachelijk avontuur goed verwennen met extra krekels en kakkerlakken.”
    Heule