Direct naar artikelinhoud
Aangeboden door Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Tomaat-garnaal 2.0: met dubbel zoveel smaak dankzij twee verrassende twists

Tomaat-garnaal is sowieso een rijkelijke lekkernij. Maar als je de tomaten rookt en de mayonaise vervangt door een frisse limoendressing, dan maak je van die lekkernij een verrassende smaakbom.

Wat heb je nodig (voor 6 personen)

2 el houtsnippers
250 g kerstomaten, gehalveerd
peper en zout
2 lente-uitjes, gesnipperd
100 g zure room
1 limoen, zeste
olijfolie
250 g garnalen
1 kropje slaharten little gem, fijngesneden

Zo maak je het:

1. Leg een stuk aluminiumfolie op de bodem van een kookpot. Strooi er de houtsnippers over uit en bedek opnieuw met een vel aluminiumfolie gevolgd door een (taart)rooster.
2. Leg de kerstomaatjes voorzichtig op het rooster en bestrooi met peper en zout.
3. Dek de kookpot af met een deksel, zodat er geen rook kan ontsnappen.
4. Zet de pot op een hoog vuur, tot de rookcirculatie begint. Draai het vuur vervolgens lager en laat 4 à 5 minuten roken.
5. Haal de tomaten voorzichtig uit de kookpot en laat even afkoelen.
6. Meng de lente-ui door de tomaten en verdeel ze over de glaasjes of potjes.
7. Meng de zure room met de limoenzeste, wat olijfolie, peper en zout en meng door de garnalen. Leg de garnalen op de tomaten en werk af met de fijngesneden slaharten little gem.

Liefhebber van vis? Probeer dan zeker deze maatjes eens uit!

Zo maak je het:
Beeld Lidl
De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel