vrijdag 27 april 2018 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Photo News

play-off 2B Zaterdag 20.30 uur STVV - Oostende

Andere eersteklassers lonken naar doelman Lucas Pirard

“Interesse maakt me niet nerveus”

STVV-doelman Lucas Pirard (23) keepte na Nieuwjaar enkel de eerste wedstrijd tegen Waasland-Beveren. Nadien verdween hij op het achterplan, ten voordele van Kenny Steppe. In de resterende matchen in play-off 2 mag de jonge Luikenaar opnieuw tussen de palen postvatten, te beginnen zaterdag tegen Oostende. Al bestaat de kans dat het een van zijn laatste duels wordt voor de Kanaries. “Ik geef toe dat er concrete interesse is van andere ploegen”, aldus de doelman.

Gunter SCHOOFS

Tegen Waasland-Beveren, begin januari, maakte Lucas Pirard een slechte beurt. Ook net voor de winterstop stond hij al even zonder vertrouwen te keepen. De Truiense staf greep in door hem af te schermen en Kenny Steppe onder de lat te zetten. “Ik heb een tweetal matchen onder mijn niveau gekeept”, geeft Pirard toe. “Maar in andere duels kan ik mezelf weinig verwijten. Mijn relatie met Steppe is top. We werken professioneel samen. Toen ik keepte, moedigde hij me fel aan. Andersom heb ik hetzelfde gedaan. Ook op training ben ik altijd het beste van mezelf blijven geven, net als in de matchen bij de beloften. Ik heb de keuze van de staf om me opzij te zetten gerespecteerd. Ik ben jong en zeker een jonge doelman moet door zo’n mindere periode. Ik ben daar geen uitzondering in.”

Ik heb de keuze van de staf om me opzij te zetten gerespecteerd. Ik ben jong en zeker een jonge doelman moet door zo’n mindere periode Lucas PIRARD

Laatste maanden bij STVV?

In het vervolg van play-off 2, te beginnen zaterdag tegen Oostende, krijgt Pirard weer zijn kans. “Er zijn nog vijf matchen te gaan, we kunnen leider Lokeren zeker nog bijbenen. De sfeer op training is heel goed, ondanks het feit dat we weten dat de trainer niet blijft. Iedereen geeft het beste van zichzelf. Zo hoort het ook.”

Al is Pirard zelf misschien ook aan zijn laatste maanden op Stayen bezig. “Ik heb nog twee jaar contract, maar ik geef toe dat er concrete interesse is van andere ploegen. Ja, ook Belgische eersteklassers. Ik zie wel wat er op me afkomt. Ik word er niet nerveus van.”

Oostende mikt op Vanlerberghe

Nu Gert Verheyen trainer wordt van KV Oostende, wil de kustclub snel enkele transfers realiseren. Zo toont KVO niet alleen interesse in KV Mechelen-doelman Colin Coosemans, maar ook in Jordi Vanlerberghe (21). De verdediger/middenvelder van Club Brugge ligt nog tot 2021 onder contract in Jan Breydel, maar komt daar amper aan spelen toe. Bovendien kent Verheyen hem nog van bij de Belgische U19. Vraag is aan welk transferbedrag Club hem wil laten gaan, want Oostende-voorzitter Peter Callant is geen voorstander van huren. Blauw-zwart betaalde vorige zomer 1,9 miljoen euro aan Malinwa. (jug, kvu, dvd)

Adnan Custovic 

“Ik wens Verheyen veel succes”

Door de komst van Gert Verheyen is Adnan Custovic bezig aan zijn laatste wedstrijden als coach van KV Oostende. De Bosniër voelde de bui al even hangen. “Het zat er al enkele weken aan te komen en ik had me er op voorbereid”, aldus Custovic. “Het liefst had ik een echte kans gekregen door aan een nieuw seizoen te beginnen met een vernieuwde spelersgroep en een volledige voorbereiding, maar KVO maakte andere keuzes. Ik wens Gert Verheyen veel succes.” (jug)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws