Ancelotti lijkt te bevestigen dat Courtois onder de lat staat in Champions League-finale: “Hij wordt wat hij voorheen was: de beste doelman ter wereld”

Als er nog twijfels waren of Thibaut Courtois binnen twee weken onder de lat staat in de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund, lijken die nu volledig weggenomen door Real Madrid-coach Carlo Ancelotti. “Voor mij is er geen discussie.”

Jorunn Vannoorden

Thibaut Courtois is back. In de dubbele confrontatie met Bayern München in de halve finale van de Champions League wou Ancelotti nog geen risicio nemen met de Belgische doelman en stond doublure Lunin tussen de palen. Maar tegen Granada en Alaves in de competitie hield Courtois bij zijn terugkeer na een dubbele knieblessure zijn netten tweemaal schoon. Hij imponeerde en overtuigde zijn coach.

Zo nam Ancelotti naar aanleiding van de competitiematch tegen Villareal alle twijfels weg over wie er in de Champions League-finale van volgende week onder de lat staat. “Voor mij is er geen discussie”, aldus de Italiaan. “Lunin had een fantastisch seizoen en heeft ons enorm geholpen om de finale te bereiken. Maar Courtois wordt wat hij voorheen was: de beste doelman ter wereld.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alles wijst er dus op dat Courtois tegen Dortmund gewoon tussen de palen staat. De finale staat over twee weken gepland, op zaterdag 1 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League