vrijdag 14 december 2018 - Futsal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Tom Punie: “Misschien heeft het gebrek aan rust er wel voor gezorgd dat mijn herstel iets langer duurde.” Serge Minten

FUTSAL

Tom Punie versterkt ZVK Alken na drie maanden blessureleed

“Knieschijf uit de kom”

Met de kunststofkerstboom haalde ZVK Alken ook Tom Punie vanonder het stof. De flankaanvaller speelde tegen Heusden-Zolder zijn eerste competitiematch van het seizoen en hielp de tweedeklasser aan een eerste zege sinds de openingsdag op 14 september. Alsof hij nooit was weggeweest: twee goals én de knie hield stand. Vanavond (22.00u) komt hekkensluiter Zutendaal langs voor een kelderkraker.

Welgeteld drie maanden was Punie out. De 30-jarige Alkenaar hinkte naar de kant tijdens de bekermatch tegen Wellen op 7 september. “De aanhechting van mijn knieschijf aan de mediale band was gescheurd”, vertelt hij. “Pas de derde dokter stelde die diagnose. De eerste twee dachten aan een gewone scheur in de mediale band. Maar dat had ik al eens en toen deed mijn knieschijf niet zo’n enorme pijn. Wellicht is die even uit de kom geweest.” 

De blessure hield hem drie maanden van het parket, maar geen dag van de werkvloer. De oud-elektricien is een sleutelfiguur in de supermarkt van zijn moeder en nonkel in Terkoest, met de bedoeling die op een dag over te nemen.

“De zaterdag na de match had ik toevallig een vrije dag en ’s maandags ben ik gewoon gaan werken. Misschien heeft het gebrek aan rust er wel voor gezorgd dat mijn herstel iets langer duurde.” 

Nu, dat viel nog mee. Na 2,5 maand kinesist, een week looptraining en een week groepstraining maakte hij vorige vrijdag al zijn rentree. “Het was niet mijn bedoeling om al een kwartier in actie te komen, maar voor de club waar ik - net als Dieter Jaenen - al meer dan tien jaar speel, wil ik wel iets extra doen. De club lijdt al een heel jaar onder de vele blessures. Ik heb gelukkig geen reactie gevoeld aan mijn knie en ik was blij dat ik kon bijdragen aan de deugddoende zege.” 

Bijna drie maanden stilliggen en dan meteen pieken. Het is niet iedereen gegeven. “Maar Punie heeft een uitzonderlijke basisconditie”, vertrouwde Kristof Bas, zijn veldtrainer bij Herk Sport, ons toe.

“Ik doe er nochtans niks speciaals voor, ik let ook niet op mijn voeding. Ik denk dat dit aangeboren is”, haalt Punie de schouders op.

Dat hij zonder specifieke voorbereiding al drie keer deelnam aan de Dodentocht in Bornem onderstreept dit. “De eerste keer moest ik opgeven door slecht schoeisel, de andere keren liep ik de 100 kilometer uit. Na mijn voetbalcarrière zie ik me mezelf wel marathons lopen, maar mét training.”

First things first:  de strijd om het behoud in tweede klasse. Verdriedubbelt Alken tegen Zutendaal in één week zijn puntentotaal? “Ik ben alleszins gerust in de afloop. De fusie is een positieve zaak, de comeback van coach Tarzan Duric is goed onthaald en zodra we echt voltallig zijn, gaan we voldoende punten sprokkelen.”

Vanavond 22.00u: ZVK Alken - Fortuna Lindenhof Zutendaal (2B)

Neefjes Vaelen in duel

Nog in tweede nationale B spreekt de affiche vanavond (21.15u) tussen subtoppers Renolim Borgloon en Pibo Hoeselt tot de verbeelding. Beide teams zijn na een mindere start aan een sterke reeks bezig en willen de aansluiting met Beverlo en Wellen bovenin niet verliezen. Borgloon won zijn laatste vijf competitieduels en ontvangt komende week leider Beverlo. Hoeselt was in vijf van zijn laatste zeven duels aan het feest. Neven Benneth (Borgloon) en Glenn Vaelen (Hoeselt) staan oog in oog. (jotr)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws