© Getty Images

Filippo Ganna krijgt er nu ook eentje: Giro-rijders krijgen sticker op kaderplaatje per ritzege en dagen in leiderstrui

Voor sommigen is een ritzege in de Giro jaarlijkse kost, voor anderen is het misschien wel het mooiste moment uit hun carrière. Het vergeten zal in ieder geval niemand, want per ritzege krijgen de Giro-renners een sticker op hun kaderplaatje. Voor veelvraten als Tadej Pogacar en Jonathan Milan best handig...

Jorunn Vannoorden

Wie al nauw opgelet heeft, kon het al gezien hebben: op het kaderplaatje van Giro-leider Tadej Pogacar staat niet enkel zijn startnummer 191, maar zijn er ook gouden stickertjes te vinden. Drie stuks in totaal, met de nummers 2, 7 en 8. Daar is dus een simpele uitleg voor: de Sloveen mocht reeds zegevieren in de tweede, zevende en achtste rit. Komen daar binnenkort nog enkele gouden stickertjes bij?

Verder is ernaast ook nog een sticker van een roze trui te zien, met daarop het nummer 12. Dat verwijst dan weer naar het aantal dagen dat de Sloveen leider is in het algemeen klassement. De UAE-renner verzekerde zich op dag twee van de roze trui en werkte er dus al twaalf dagen in af. Vandaag komt daar dus het nummertje 13 op.

© Getty Images

Een andere veelvraat in deze Giro, Jonathan Milan, heeft dus ook al een aardige stickercollectie opgebouwd. De Italiaanse sprinter won net als Pogacar reeds drie ritten en draagt al negen ritten lang de paarse puntentrui.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer