BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Roland Liboton achterna: Sanne Cant kroont zich in Kruibeke voor tiende keer op rij tot Belgisch kampioene veldrijden

BK veldrijdenWie anders dan Sanne Cant (IKO-Beabank) is in Kruibeke Belgisch kampioene veldrijden geworden. Haar tiende titel op rij. De wereldkampioene haalde het in de modder voor haar nicht Loes Sels (Sauzen Pauwels) en Laura Verdonschot (Marlux-Bingoal).

20 reacties

  • Dirk Van Den Bossche

    5 jaar geleden
    Als je in BK enkel moet koersen tegen dames die nog een beroep uitoefenen en voor kinderen zorgen , zou het spijtig zijn moest je dan niet de beste zijn als Prof.
  • didier de coster

    5 jaar geleden
    awel tavernier , ik begrijp ergens wel uw reactie maar vriend ... ze is gewoon de beste , fan of niet , wees eerlijk hé ; cobw
  • patrick isenborghs

    5 jaar geleden
    Christiaan Vlaeminck sanne cant was heel het sezioen de beste belgische , net zoals de winnaar bij de nieuwlingen en juniors, dus u verklaring van een echt crossparcour en er zullen verassingen zijn klopt niet . De beste door u een als eenwegcritrium winnaars genoemd hebben hier gisteren gewonnen en vandaag zal het niet anders zijn
  • Peter Vyaene

    5 jaar geleden
    Jammer dat de dames moeten wijken naar zaterdag. Alle andere wedstrijden zijn op zondag. BK niet. Waarom.
  • rudiger lampaert

    5 jaar geleden
    Volledig eens met Eddy T,inderdaad geen tegenstand in BK.
  1. “Het zou een mooi moment zijn om af te sluiten”: Van der Poel blaast warm en koud over z'n crosstoekomst
    38

    “Het zou een mooi moment zijn om af te sluiten”: Van der Poel blaast warm en koud over z'n crosstoe­komst

    Wereldtitel nummer zes is binnen voor Mathieu van der Poel (29). De Nederlander veroverde in Tabor nog maar eens een regenboogtrui. Of dat de laatste in het veld is, is onduidelijk. Van der Poel blaast namelijk warm en koud tegelijk. “Dit zou een mooi moment zijn om af te sluiten” versus “ik doe het nog heel graag”. “Dat Mathieu nooit meer zou crossen, dat hebben wij nog nooit besproken”, hoorde ploegleider Christoph Roodhooft het in Keulen donderen.
  2. INTERVIEW. Flanders Classics-CEO Tomas Van Den Spiegel over toekomst van het veldrijden: “Heeft het in 2030 nog een plaats in het wielrennen?”
    PREMIUM
    12

    INTERVIEW. Flanders Clas­sics-CEO Tomas Van Den Spiegel over toekomst van het veldrijden: “Heeft het in 2030 nog een plaats in het wielrennen?”

    Zoals te voorzien en te verwachten was, lag ook deze winter weer de Wereldbeker veldrijden onder vuur. Die Wereldbeker is een organisatie van Flanders Classics en CEO Tomas Van Den Spiegel heeft wel oren naar de kritiek. Dat een Wereldbeker ook met minder kan, daarvan moet je Van Den Spiegel niet overtuigen. Maar meer dan kwantiteit gaat het grote debat om de kwaliteit van de cross. “We beseffen niet hoeveel potentieel het format van het veldrijden heeft. Zoals we vandaag veldrijden organiseren, slagen we er niet in om dat potentieel eruit te halen.”