(Vlnr.) Guido De Lille, Dirk Van Raemdonck, Greta Poppe, Iris Ruys, Marlene Moorthamers, Luc Lorie, Lauren Van Guyse, Denis D’hanis en Koen Daniëls.© if

N-VA maakt eerste negen namen voor lokale verkiezingen bekend: Koen Daniëls gaat voor burgemeesterssjerp

Sint-Gillis-Waas -

De lokale afdeling van N-VA Sint-Gillis-Waas heeft de eerste negen namen voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober bekendgemaakt. De partij wil met fractievoorzitter Koen Daniëls resoluut voor de burgemeesterssjerp gaan.

De lokale partijafdeling maakt goed een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober de eerste negen van de in totaal 27 plaatsen bekend. De partij kiest daarbij naar eigen zeggen voor een combinatie van ervaren politici, vernieuwing, verjonging en gezichten van elke deelgemeente.  “De Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen van 9 juni zijn belangrijk, maar op 13 oktober is er echt nood aan een ander en vooral beter beleid in onze gemeente”, zegt voorzitster Lauren Van Guyse. “In 2019 heeft men de stem van de inwoners genegeerd en nog steeds wordt inspraak genegeerd. Dat gaan we geen tweede keer laten gebeuren.” (Lees verder onder de foto)

Koen Daniëls doet in oktober een gooi naar de burgemeesterssjerp in Sint-Gillis-Waas.© if

Dat huidig fractievoorzitter en Vlaams Parlementslid Koen Daniëls de lijst trekt en bijgevolg kandidaat-burgemeester is, werd vorig najaar al duidelijk.

LEES OOK. Koen Daniëls wordt N-VA-lijsttrekker en doet gooi naar burgemeesterssjerp: “Echt rekening houden met inspraak inwoners”

Kopman Daniëls wordt daarin op de eerste zeven plaatsen bijgestaan door Marlene Moorthamers uit Sint-Gillis-Waas, Denis D’hanis uit de woonkern ‘t Kalf, Lauren Van Guyse uit Sint-Pauwels, Dirk Van Raemdonck uit De Klinge, Greta Poppe uit Sint-Gillis-Waas en Luc Lorie uit Meerdonk. De lijst wordt op plaats 26 en 27 afgesloten door Iris Ruys en Guido De Lille, beiden uit Sint-Gillis-Waas. (yjs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER