Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Vanavond gaat Belpop over de rijke carrière van Filip Kowlier.Beeld Eric de Mildt

Kiest u vanavond voor de muziek; in de vorm van 'Liefde voor Muziek' of 'Belpop' over Filip Kowlier? Of opwarmen voor het WK Voetbal deze zomer met een nieuw programma van Ben Crabbé? U kan ten slotte ook kijken naar een korte documentaire over Amerikaanse soldaten die blootgesteld werden aan radioactiviteit zonder dat ze het wisten.

Liefde voor Muziek

Vandaag nemen de kandidaten de songs van Jasper Steverlinck onder handen. Hij raakte in 1996 bij het grote publiek bekend na zijn deelname aan Humo's Rock Rally met de Gentse band Arid. Sinds de zomer van 2012 focust hij zich op zijn solocarriµere. Waagt iemand zich aan een cover van 'Life on Mars', het lied van David Bowie dat Steverlinck op zijn beurt coverde? Dat nummer stond na de release maar liefst twintig weken in de Ultratop 50, waarvan acht op nummer één.

Om 11:55 uur op één.

Belpop

Als frontman van het Wets-Vlaamse hiphopcollectief 't Hof van Commerce stak Filip Kowlier zijn neus aan het venster van het Vlaamse muzieklandschap. Met zijn solo-repertoire en recentste project Ertebrekers bewees de Izegemse singer-songwriter nog meer in zijn mars te hebben.

Om 20:35 uur op VTM.

Wereldkampioenen

Nieuw programma dat vrolijk meesurft op de hype rond de 'gouden generatie' van Rode Duivels. In elke aflevering nodigt Ben Crabbé drie voetbalvrienden uit voor een diner om samen één Rode Duivel die ons in Rusland wereldkampioen moet maken, te fileren.

Eén van de gasten in 'Wereldkampioen' vanavond: Gouden Schoen Ben Crabbé.Beeld Photo News

Om 21:05 uur op Canvas.

The Atomic Soldiers

Na meer dan veertig jaar van gedwongen zwijgen vertellen de laatst overlevende 'Atomic Soldiers', die in de jaren vijftig als proefkonijn gebruikt werden voor Amerikaanse kernproeven, hun verhaal. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog doet het Amerikaanse leger omvangrijke atoomproeven. Naar schatting hebben zo'n 400.000 manschappen meer dan 1000 atoombomproeven moeten ondergaan.

Korte en indringende documentaire van de jonge Nederlandse regisseur Morgan Knibbe over Amerikaanse soldaten die in het geheim en zonder het te weten blootgesteld werden aan radioactieve straling tijdens atoomproeven. Veteranen die de proeven bijwoonden en er de onthutsende gevolgen van ondervonden, vertellen vaak voor het eerst over wat hen overkwam.

Om 22:20 uur op NPO 2.

Het volledige overzicht vindt u hier.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!