Elon Musk wil “alles-app”: X gaat eigen tv-app lanceren

© AP

Het sociaal netwerk X gaat een tv-app lanceren. Het wil zo inzetten op video en entertainment, en de concurrentie aangaan met platformen als YouTube van Google-moederbedrijf Alphabet. X gaf dinsdag geen datum, maar zei dat ze “binnenkort beschikbaar zal zijn op de meeste smart-tv’s”.

jvh
Bron: BELGA

X prees daarbij ook de mogelijkheid aan om video’s van smartphones af te spelen op grotere schermen via de app. Gelijkaardige initiatieven waren er de voorbije maanden al van techbedrijven Google en Amazon. 

Eerder dit jaar kondigde X nog enkele opvallende samenwerkingen aan om meer professioneel geproduceerde video’s op het platform te krijgen. Een van die deals, met gewezen CNN-nieuwsanker Don Lemon voor een exclusieve show, liep op de klippen nadat Lemon Musk geïnterviewd had. 

“We willen er inkomsten mee genereren, en zullen verschillende soorten samenwerkingen bespreken. Mogelijk ook advertenties”, zei X in een apart bericht aan potentiële klanten en partners. 

Eigenaar Elon Musk wil dat X, het vroegere Twitter,  evolueert van een op tekst en beeld gebaseerd platform tot een zogenoemde “alles-app”. Dat komt deels door het wegtrekken van adverteerders, en de noodzaak om nieuwe inkomstenbronnen aan te boren en het platform te differentiëren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen