Supermodellen nog eens samen in campagne

Tijdens de modeweek van Milaan wist ontwerpster Donatella Versace de legendarische supermodellen uit de jaren negentig nog eens samen op de catwalk te verzamelen. Voor de lentecampagne van het modehuis doet ze die stunt nog eens dunnetjes over.

tib

Je zal Linda Evangelista, Gisèle Bündchen, Naomi Campbell en Christy Turlington niet zo snel in een campagne zien, laat staan dat ze allemaal voor dezelfde campagne poseren. Maar voor Versace maken de topmodellen uit de jaren negentig een uitzondering en poseren ze zij aan zij met de nieuwe generatie modellen: Kaia Gerber (de dochter van Cindy Crawford), Irina Shaik, Gigi Hadid en Natalia Vodianova. De bekende fotograaf Steven Meisel mocht de foto’s maken.

Niet alleen de topmodellen doen jaren negentig aan: ook de campagne, met ‘big hair’, felle prints en gouden juwelen, doet denken aan die periode. Niet helemaal toevallig, aangezien nineties nostalgie het modebeeld al enkele seizoenen domineert.

In september wist Donatella Versace de originele supermodellen Carla Bruni, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford en Helena Christensen allemaal samen op de catwalk te verzamelen voor een ode aan haar broer Gianni. De ontwerper werd twintig jaar geleden doodgeschoten voor zijn huis in Miami.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer