© Photo News

Benteke haalt gram met eerste competitiedoelpunt van het seizoen en viert met vingers in de oren

Christian Benteke heeft eindelijk zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen gemaakt in de Engelse Premier League. Hij scoorde de eerste goal voor zijn club Crystal Palace in de 0-3 zege op het veld van Leicester. Benteke haalt zo zijn gram op de kritiek die hij kreeg nadat hij een penalty opeiste en miste. Vieren deed de Rode Duivel ostentatief met de vingers in de oren. Crystal Palace doet een uitstekende zaak in het klassement en komt dankzij de zege weg van de degradatieplaatsen.

wic

Hij was er al sinds 14 mei op aan het wachten, maar op bezoek bij Leicester brak Christian Benteke na 18 minuten dan toch de ban. Hij kopte een voorzet van Andros Townsend in de rechterbenedenhoek. Wilfried Zaha maakte er kort voor de rust 0-2 van. Middenin de tweede helft moest Leicester met tien man verder toen Wilfred Ndidi, ex-Genk, op zijn 21e verjaardag zijn tweede gele kaart pakte.

Twee minuten voor tijd mocht Benteke gaan rusten en maakte hij plaats voor Bakary Sako. De Malinese middenvelder liet zich zelfs nog gelden, want diep in de blessuretijd werkte hij de 0-3 binnen.

Leicester blijft na deze nederlaag achtste met 26 punten, maar ziet de topclubs verder weglopen. Crystal Palace doet een uitstekende zaak met het oog op behoud en wipt met zijn 17 punten van plaats achttien naar veertien.