© Sylvain Liekens

N-VA Ranst pleit voor invoering GAS-boetes

De lijst waarmee de N-VA naar de Ranstse kiezers trekt is volledig. Opvallend is dat de partij de gemeentelijke administratieve sancties wil invoeren.

sl

Lijsttrekker Johan De Ryck mikt op de burgemeesterssjerp. Zijn partij ging bij de vorige verkiezing van één naar negen zetels. Op een totaal van 25 zetels is niet meer zo’n spectaculaire groei nodig om die burgemeestersambitie waar te maken. “We willen in elk geval een behoorlijke meerderheid want een meerderheid van één stem zoals nu met de Open Vld en CD&V – coalitie vind ik niet werkbaar. We gaan zeker vooraf geen akkoorden sluiten. We willen eerst de resultaten van de verkiezing kennen.”

Over het introduceren van de GAS-boetes zegt De Ryck: “We pleiten voor duidelijke regels die voor iedereen gelijk zijn en door iedereen moeten worden gerespecteerd. Wie regelgeving bij bouwvoorschriften, afval, parkeren of lawaai bewust overtreedt, moet gestopt worden.”

Met de kandidatenlijst weerspiegelt de N-VA de gemiddelde leeftijd van de kiezers. “Onze kandidaten zijn gemiddeld 51 jaar en dat is ook de gemiddelde leeftijd van de kiezers. We hebben ook een evenwicht gevonden tussen de kandidaten uit de vier deelgemeenten. Uit Ranst komen er acht kandidaten, zeven uit Oelegem, zes uit Broechem en vier uit Emblem. Op de lijst staan mensen uit de verschillende beleidsdomeinen van de gemeente. We hebben arbeiders, bedienden, leidinggevenden en zelfstandigen..Er staan ook mensen uit het onderwijs, de zorgsector en de financiële wereld op onze lijst. Ook een politiecommissaris en iemand uit de energiesector horen bij onze kandidaten. “

Achter lijsttrekker Johan De Ryck volgen Leen Baeten, John Oliviers, An Willems en Erik Fossez die nu al in de gemeenteraad zetelen. De voorlaatste plaats is voor de 19-jarige Rik Fossez en Francine De Wever, familie van de partijvoorzitter, sluit de lijst.