Prins Williams echtgenote Catherine, hertogin van Cambrige naast Meghan, de vrouw van prins Harry op Wimbledon 2018.
Volledig scherm
Prins Williams echtgenote Catherine, hertogin van Cambrige naast Meghan, de vrouw van prins Harry op Wimbledon 2018. © EPA

Brits hof opent aanval op internettrollen: wie kwetsende commentaren achterlaat, riskeert vervolging

Het Britse koningshuis neemt een nieuwe stap om seksistische, racistische en andere kwetsende commentaren op de social media-accounts van het hof te voorkomen. Als volgers zich niet aan de regels houden worden ze geblokkeerd of zelfs aangegeven bij de politie met risico op vervolging.

2 reacties

  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Welkom op het internet. Als ze dan eens uit hun ivoren toren komen dan staan ze versteld van de harde taal die men soms gebruikt op sociale media.
  • els de Loof

    5 jaar geleden
    Dat ze groot gelijk hebben.
  1. KIJK. Ontsnapte koninklijke paarden zaaien vernieling in centrum Londen: drie soldaten en fietser raken gewond
    Update

    KIJK. Ontsnapte koninklij­ke paarden zaaien vernieling in centrum Londen: drie soldaten en fietser raken gewond

    In het centrum van Londen zijn vanochtend vijf paarden van de Household Cavalry losgebroken. Ze sloegen op hol toen ze de Hyde Park Barracks verlieten voor een oefening. Vier mensen, onder wie drie soldaten, raakten gewond. Op sociale media circuleren beelden van twee loslopende paarden, het witte paard zit helemaal onder het bloed. Hoe zwaargewond de slachtoffers of de dieren zijn, is voorlopig onduidelijk.
  2. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.