Landelijke Gilde Gruitrode organiseerde twee educatieve en speelse evenementen, met optredens voor kinderen.© Roger Dreesen

Leerlingen en kleuters ontdekken de landbouw op de stoeterij van de familie Philippaerts

Oudsbergen -

Landelijke Gilde Gruitrode organiseerde twee educatieve en speelse evenementen, met optredens voor kinderen. “Dat kan gratis dankzij de familie Philippaerts en met steun van de gemeente en veel helpende handen”, aldus Mathy Vandersanden, voorzitter van de Landelijke Gilde.

Roger Dreesen

Oudbergse leerlingen uit het vierde leerjaar ontdekten de voorbije dagen de geheimen van de landbouw. Tijdens een geanimeerd belevingsmoment op de stoeterij van de familie Philippaerts kregen ze ook een bijzondere inkijk in de paardensport.

Daarnaast kregen de vijfjarige Oudbergse kleuters na een circusoptreden een ontdekkingsdagje tussen het kleinvee. “We waren bij de kippen, de pony ’s en de paarden. Ook met de geiten en bokjes mochten we in de wei”, vertellen de kleuters van basisschool Ellikom zelf. “De imker liet ons zien hoe je honing maakt. Tot slot mochten we op de pony rijden, de ezel aaien en na het kippen knuffelen en ook nog eitjes rapen.”

© Roger Dreesen

© Roger Dreesen

© Roger Dreesen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer