Mee in één minuut: opnieuw voetbalclub verdacht, docu over Albert II en dodentol loopt op bij bosbranden

Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.

evdg

Het gerecht is woensdag binnengevallen bij Excelsior Moeskroen. De voetbalclub wordt ervan verdacht documenten vervalst te hebben om zijn licentie voor het betaald voetbal te pakken te krijgen. Ook bij de Belgische voetbalbond KBVB en het Belgisch Arbitragehof voor de Sport vielen speurders binnen.

Reportagemaker Eric Goens, onder meer bekend van ‘Die Huis’, heeft een documentaire over koning Albert gedraaid. Al mag de reportage pas na diens dood worden uitgezonden op televisie.

Er vielen al 50 dodelijke slachtoffers bij de bosbranden die nu een week woeden in Californië. Omdat het vuur nog altijd niet onder controle is en veel mensen vermist zijn, wordt gevreesd dat de dodentol zal oplopen. De inwoners van het zwaar getroffen Paradise eisen intussen het ontslag van hun burgemeester.

De Britse regering kondigde dinsdagavond aan dat er na maandenlange onderhandelingen een ontwerpakkoord is bereikt over de uittreding uit de Europese Unie. Wat er precies in het akkoord van ruim 500 pagina's staat, wordt woensdag besproken door de betrokken partijen.

Stijn Meuris stopt met schoolvoorstellingen nadat die dinsdag volledig uit de hand liep in een school in Diepenbeek. Meuris gooide de gsm van een zestienjarige door de zaal omdat die erop bleef tokkelen tijdens zijn voorstelling over de Eerste Wereldoorlog.

Je ziet het vaak bij oude auto’s: roestplekken. Door corrosiepreventie is dat bij nieuwe modellen verleden tijd. Of niet? Uit een Zweeds rapport blijkt nu dat het ‘roestspook’ toch opdoemt bij auto’s van bepaalde merken door bezuinigingen.

De Vlaamse regering heeft dit jaar bijna 800.000 euro gespendeerd om de ­bedreigde wulp en de grutto te beschermen. Nu blijkt dat de dieren afgeschoten worden door geduldig afwachtende jagers zodra ze de Franse grens overvliegen.

Nog niet uitgelezen? Meer nieuws op Nieuwsblad.be!