Op blindmeters.com kan je zelf de test doen. Je typt een berichtje en ziet op een Google Maps-kaart hoeveel weg je 'mist'. 394 meter voor 'Ik ben onderweg', dus.
Volledig scherm
PREMIUM
Op blindmeters.com kan je zelf de test doen. Je typt een berichtje en ziet op een Google Maps-kaart hoeveel weg je 'mist'. 394 meter voor 'Ik ben onderweg', dus. © RV

'Bijna thuis' sms'en achter stuur? Dan rijd je 287 meter blind

  1. Doorbraak als lesbische cheerleader
    PREMIUM

    Doorbraak als lesbische cheerlea­der

    Hoewel ze al op vierjarige leeftijd begon met acteren, vergaarde Naya Rivera pas echt naam en faam door haar rol als lesbische cheerleader Santana in de muzikale reeks 'Glee'. Die vrolijke serie - geschreven door 'American Horror Story'-bedenker Ryan Murphy - liep van 2009 tot 2015 en was zeker tijdens de eerste seizoenen wereldwijd een enorme hit. Zo kaapte de show maar liefst vier Golden Globes weg. Het verhaal draait om een groep erg verschillende jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, op hun school een koor beginnen: de McKinley High's Glee Club. Dolle pret op het scherm dus, maar achter de schermen ging het er minder vrolijk aan toe, met ruzies, jaloezie en zelfs verschillende doden (zie kader). (SDE)
  2. PREMIUM

    Cercle en KVO denken aan Jackers en Hubert

    Cercle Brugge zoekt nog een doelman om als titularis in concurrentie te gaan met de 23-jarige Braziliaan Warleson. Het rekent niet op Goblet, terwijl Miguel Van Damme nog opbouwt na zijn lange inactiviteit. Gesprekken lopen met Guillaume Hubert - vorig seizoen gehuurd van Club - om definitief bij Cercle te tekenen, maar dat valt duur uit. Mogelijk daardoor richt de Vereniging het vizier richting Genk, waar Nordin Jackers (22) weg mag. De voormalige nationale beloftendoelman werd vorig seizoen verhuurd aan Waasland-Beveren. Cercle zal kort op de bal moeten spelen, want ook KV Oostende voert verregaande gesprekken met Jackers én Hubert. De kustploeg hoopt vandaag één van beiden vast te leggen. Jackers geniet ook belangstelling uit Nederland (Sparta). (MVS/LUVM/TTV)
  1. PREMIUM

    Eerst wel, dan niet en nu toch quarantai­ne voor wie uit 'oranje zone' komt

    Verwarrende communicatie over de kleurencodes voor terugkerende toeristen: nadat in het begin was gezegd dat wie uit een 'oranje zone' kwam zich moest laten testen en in quarantaine moest, bleek dat plots niet meer nodig. Op diplomatie.belgium.be stond enkel nog dat reizigers 'extra waakzaam' moesten zijn op symptomen. Tot dat gisteren weer aangepast werd: wie uit een oranje zone - zoals Luxemburg en Kroatië - komt, wordt toch gevraagd in quarantaine te gaan en zich te laten testen. "De boodschap is nog steeds dezelfde, maar de formulering is aangepast", is de uitleg in regeringskringen. "Het is geen verplichting, maar het wordt wel aangeraden. Er wordt een beroep gedaan op de burgerzin van de reizigers." Voor alle duidelijkheid: er geldt géén reisverbod naar oranje zones. Malta is intussen ook geen rode zone meer voor vertrekkers, het valt onder code oranje.