© Koen Bauters

Whispering Sons speelt op defilé Raf Simons: “Naomi Campbell kwam zeggen dat ze het goed vond”

Opgemerkte gasten bij het defilé van modeontwerper Raf Simons: de Limburgse band Whispering Sons, die gisteravond de soundtrack in Parijs mochten verzorgen. “Een bijzondere ervaring”, zegt frontvrouw Fenne Kuppens. “Als Naomi Campbell komt zeggen dat ze het goed vond, ben je toch wel even starstruck.”

jbou

Lees ook. Raf Simons toont eerste collectie na vertrek bij Calvin Klein

“Heel bijzonder, een speciale ervaring.” Frontvrouw Fenne Kuppens is de dag erna nog steeds een beetje overdonderd. Haar postpunkband Whispering Sons - winnaar van Humo’s Rock Rally in 2016 - mocht gisteravond in Parijs dan ook de soundtrack verzorgen van het defilé van Pelts modeontwerper Raf Simons, die er zijn herfst- en wintercollectie van 2019 presenteerde. “Raf is naar een van onze shows in Antwerpen komen kijken. Achteraf kwam hij met dit voorstel af”, zegt Kuppens. Simons bleek grote fan. “Al heb ik het gevoel dat zijn assistente hem wel een beetje gepusht heeft: ‘Dit moet je echt luisteren, je gaat dat goed vinden’.” (lacht)

Naomi Campbell

Spelen tijdens een modedefilé bleek wel een ander paar mouwen dan een liveshow. “Het was allemaal heel stresserend en last minute. Het defilé was opgedeeld in twee delen, wat al vrij uitzonderlijk is. Tijdens de pauze mochten we al het podium op om een nummer te spelen, daarna hebben we de soundtrack van het tweede deel en de finale verzorgd. Zo lang duurde dat niet: twee nummers, en dan was het gedaan.”

Een wilde afterparty zat er niet in. “We waren allemaal uitgeput van de trip naar Parijs, vandaag moeten we naar Groningen voor het bekende showcasefestival Eurosonic. In celebrities spotten ben ik sowieso al slecht. Er waren ook veel genodigden uit de modewereld, een wereld waar we niet echt in thuis zijn. Raf is me achteraf wel nog een knuffel komen geven, voor hij weer in de menigte opging. En Naomi Campbell kwam als eerste zeggen dat ze het heel goed vond. (blaast) Dan ben je toch wel even starstruck.”

Of populaire R&B-zanger Frank Ocean, die ook op de voorste rij zat bij het defilé, zich ook geuit heeft als fan van de band? “Dat weet ik niet”, lacht Kuppens. “Ik heb hem zelf ook niet zien zitten. Maar op een van de video’s die een influencer op Instagram heeft gezet, zie je hem wel mee knikken op muziek. Dat is al een hele eer.” (lacht)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer