Burgemeester Dirk Bauwens trapt de fietstaxi op gang en vervoert onder anderen zijn voorganger Yolande Avontroodt. Op 9 juni zullen het andere vrijwilligers zijn die op de pedalen stampen.© RR

Gemeente zet fietstaxi in om mensen naar stemhokje te krijgen

Schilde -

Schilde wil zoveel mogelijk mensen naar de stembus krijgen en zet op 9 juni onder meer een fietstaxi in om dat doel te bereiken.

Minder mobiele Schildenaren kunnen op 9 juni de Handicar inschakelen. Die dienst vervoert je comfortabel en veilig naar het stembureau, afgestemd op je behoeften, ook als je rolstoelgebruiker bent. De gebruikers betalen een instapkost en een vergoeding per kilometer.

Een andere optie is ‘Mobitwin’. Daarbij brengen vrijwilligers je naar je bestemming. Je moet lid zijn van de mobiliteitsdienst om ervan gebruik te kunnen maken. Je betaalt rechtstreeks aan de vrijwilliger een bedrag per kilometer.

“Ten derde is er nog de gemeentelijke fietstaxi”, aldus schepen van Gezinnen en Senioren Pascale Gielen (N-VA). “Die kan ook een opvouwbare rollator of rolstoel meenemen. Een ritje heen en weer kost 5 euro.”

De elektrische fietstaxi werd vorige zomer aangekocht door de gemeente dankzij de sponsoring door tal van organisaties waaronder de Elite Reklaam Oldtimerrally. Vrijwilligers brengen er bezoekers van buurthuis De Vier Wieken mee naar de kapper, supermarkt of andere bestemmingen in de buurt.

Reserveer je rit ten laatste op donderdag 9 mei. Dat kan via 03-383.62.18 of door te mailen naar secretariaat.sociaalhuis@schilde.be.(jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Federale verkiezingen 2024