Honderden mensen verzamelen zich in Zuid-Korea voor powernap-wedstrijd

Zo’n honderd Zuid-Koreanen sloten zaterdag hun ogen voor een wedstrijdje powernap. De organisatoren willen de aandacht vestigen op het belang van slapen. Zuid-Korea behoort tot de landen met de slechtste slaapkwaliteit ter wereld.

eadt
Bron: Reuters

De ‘Power Nap Contest’ werd gehouden in het Han River Park in Seoel, waar zo’n honderd mensen, sommigen gekleed in slaapkleding, bijeenkwamen om anderhalf uur de ogen te sluiten. Om de deelnemers uit te dagen, werden ze gekieteld met veren en waren er muggengeluiden te horen. De winnaar werd bepaald aan de hand van de hartslag: hoe groter het verschil tussen de hartslag voor en tijdens het dutje, hoe beter de slaapkwaliteit.

Slaaptekort

De deelnemers en organisatoren hopen dat de actie de aandacht zal vestigen op de noodzaak van betere slaapgewoonten in Zuid-Korea. “Ons land staat bekend om zijn competitieve samenleving. Het belang van slaap lijkt te worden onderschat”, zei Son Ji-hong (24), die naar de wedstrijd kwam met een nekkussen en een zonnebril.

© REUTERS

Volgens de Nationale Assemblee van Zuid-Korea heeft het land de laagste gemiddelde slaapduur van alle OESO-landen, met burgers die gemiddeld slechts 7 uur en 41 minuten per nacht slapen, aanzienlijk minder dan het OESO-gemiddelde van 8 uur en 22 minuten.