© AFP

Zizou Bergs en Joris De Loore kennen hun lot in kwalificaties Roland Garros en komen elkaar mogelijk tegen in tweede ronde

Zizou Bergs en Joris De Loore kennen sinds vandaag de weg die ze moeten afleggen om het tot de hoofdtabel van Roland Garros te schoppen. Beide heren komen elkaar mogelijk tegen in de tweede kwalificatieronde.

Bron: BELGA

De 24-jarige Bergs (ATP 108) werd in de eerste plaatsingsronde gekoppeld aan de Fransman Clement Chidekh (ATP 290), terwijl de 31-jarige De Loore (ATP 208) de Est Mark Lajal (ATP 203) treft. Zowel Bergs als De Loore konden nog nooit doorstoten tot het hoofdtoernooi op Roland Garros. David Goffin (ATP 114) maakt voor de dertiende opeenvolgende keer zijn opwachting op de hoofdtabel.

Bij de vrouwen zijn er geen Belgische vrouwen actief in de kwalificaties. Elise Mertens (WTA 30), Greet Minnen (WTA 76) en Alison Van Uytvanck (WTA 407) hoeven geen kwalificaties te doorspartelen. Yanina Wickmayer (WTA 91) besloot haar carrière ‘on hold’ te zetten om haar rugproblemen aan te pakken.

Goffin treft kwalificatiespeler in Genève

David Goffin (ATP 114) kent zijn tegenstander maandag in de eerste ronde van het ATP 250-toernooi in het Zwitserse Genève. De 33-jarige Luikenaar, die zich dankzij een zege tegen de Nederlander Gijs Brouwer (ATP 241) op het hoofdtabel werkte, treft een andere kwalificatiespeler, de Amerikaan Nicolas Moreno De Alboran (ATP 136).

Beide spelers kwamen elkaar vorige maand ook al tegen op het toernooi in het Marokkaanse Marrakech. Toen won Moreno De Alboran in twee sets (6-3 en 6-4). Ook daar kwamen beide spelers uit de kwalificaties.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer