Werkstraf voor op Pukkelpop betrapte cipier met cocaïne in onderbroek.

Werkstraf voor op Pukkelpop betrapte cipier met cocaïne in onderbroek

Hasselt/Zonhoven -

Tien pakketjes cocaïne in zijn onderbroek en een flesje ghb in zijn broekzak kosten een 39-jarige Zonhovenaar een werkstraf van 120 uur. De cipier had het spul vorig jaar bij zich op Pukkelpop. “Enkel voor eigen gebruik.”

Geert Houben

Agenten hielden de dertiger op 19 augustus 2023 in de gaten op de festivalweide van Pukkelpop. De politie was extra aandachtig nadat getipt was dat de Zonhovenaar in Kiewit was om te dealen. Ter hoogte van de Aperol Spritztent hielden ze de man staande voor een fouille. In zijn onderbroek troffen ze een diepvrieszak aan met daarin 10 bolletjes cocaïne van in totaal 8,4 gram. Een flesje met ghb zat dan weer in zijn rechterbroekzak. Er volgde een huiszoeking, maar drugs vonden de speurders niet. Wel merkten ze in zijn gsm een bericht op waarin een persoon vroeg om een Cobrapil of een in België niet illegale variant van Viagra te fiksen.

Verjaardagsfeestje

De dader ontkende het bezit van de drugs niet, wel dat hij zou verkopen. “Ik heb de cocaïne en de ghb op Pukkelpop gekocht. Jaarlijks ga ik met vrienden naar het festival dat heel dicht bij mijn thuis in de buurt is. Het is een jaarlijks uitje en achteraf organiseer ik een verjaardagsfeestje. De Cobra heb ik online besteld. Ik was me van geen kwaad bewust. De vraag om een pil kwam van mijn beste kameraad en ik heb die dat ook gegeven”, luidde zijn verklaring. Donderdag achtte de Hasseltse strafrechter de cipier schuldig aan het cocaïne- en ghb-bezit, net als aan het dealen van de Cobrapillen wat van bij zijn thuis gebeurde.

LEES OOK. Cipier (39) van Hasseltse gevangenis geschorst nadat politie hem oppakt met coke op Pukkelpop

LEES OOK. Gerechtelijk onderzoek naar cipier met coke op Pukkelpop: kan hij weer aan slag in gevangenis?

Geschorst

Sinds de drugsvondst is de cipier geschorst. Doordat de rechter een werkstraf van 120 uur uitsprak, komt dit niet op zijn strafblad te staan. In principe zou de man zijn job weer kunnen opnemen in de gevangenis. De dader kreeg ook nog een boete van 8.000 euro opgelegd, waarvan 6.400 euro met uitstel. Ook zijn de proceskosten van bijna 320 euro voor zijn rekening. Als de cipier zijn werkstraf niet zou voltooien, hangt hem een effectieve celstraf van één jaar boven het hoofd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer