Organisatoren Koen Van Wuytswinkel, Mich Moeskops, Jef Cambré en Kris Mertens zijn klaar voor Het Concert 2024 in het OC van Kasterlee.© Eddy Leysen

Het Concert 2024 brengt voor vierde keer lokale artiesten op podium: “Muziek verbindt nu eenmaal”

Kasterlee -

Niet minder dan 55 artiesten uit Kasterlee, Lichtaart en Tielen bereiden zich voor op Het Concert 2024 op zaterdag 25 mei in het ontmoetingscentrum (OC) van Kasterlee. Dit spektakelstuk met lokale muzikanten, zangers en dansers zag in 1994 voor het eerst het levenslicht en vindt om de tien jaar plaats. “Een handvol artiesten is er zelfs voor de vierde keer bij”, zegt medeorganisator Koen Van Wuytswinkel.

Bart Van den Langenbergh

Het Concert 2024 op zaterdag 25 mei kondigt zich aan als een 3,5 uur durende non-stop liveshow van steeds wisselende bezettingen. “De muziekstijlen worden door elkaar gemixt. De 55 deelnemende muzikanten en zangers uit Kasterlee, Lichtaart en Tielen, onder wie een zevenkoppige blazerssectie, brengen zowel rock, surf, pop, folk, funk, electro en zelfs Franse chanson tot leven”, legt Koen Van Wuytswinkel van de organiserende vzw Prima uit. “De acht danseressen van Les Gogo’s ontwierpen energieke choreografieën om de muziek nog meer kleur te geven en het entertainmentgehalte nog meer op te krikken. Er is het laatste half jaar heel hard gewerkt in veertien verschillende repetitieruimtes, zowel in privé- als clubhuizen zoals de Kastelse Kayak Klub en in jeugdhuis Jeka.”

Café De Pelleman

Het Concert is ook uniek in dat opzicht dat het slechts om de tien jaar terugkeert. De eerste editie van het totaalspektakel vond dertig jaar geleden, in 1994, plaats in een feesttent achter café De Pelleman in Kasterlee. “Drie muzikanten en muziekliefhebbers opperden toen het idee om een concert te organiseren met Kempens pop-, rock- en folkmuzikanten. Toen kwamen allerlei Kempense bandjes elkaar vaak tegen in het concertcircuit”, verduidelijkt de organisator. “Het waren de hoogdagen van de optredens in de talrijke parochiezalen. Steeds werd er gepalaverd over hoe fijn het zou zijn om onderling eens samen te spelen.”

“Het was de bedoeling om dit maar een keer in elkaar te steken, maar tien jaar later kregen de heren weer zin om het nog een keer te proberen en weer was het een enorm succes. We zijn weer tien jaar later en een nieuwe generatie muzikanten doet zijn intrede”

Koen Van Wuytswinkel

Medeorganisator Het Concert 2024

Drummer Paul Zegers, Guy Mannaerts en Benny Goor schreven tal van Kempense muzikanten aan om een show in elkaar te boksen met steeds wisselende bezettingen. “Het was ook de bedoeling om dit maar een keer in elkaar te steken, maar tien jaar later kregen de heren weer zin om het nog een keer te proberen en weer was het een enorm succes”, zegt Koen Van Wuytswinkel. “Tot opnieuw tien jaar later de nieuwe generatie muzikanten dit gebeuren als kind herinnerde en het wel mooi vonden om het ook eens te wagen. Ondertussen waren er heel wat muzikanten bijgekomen in Groot-Kasterlee alleen al en besloot de organisatie om het met deze muzikanten te proberen.”

Nieuwe generatie

Prima, de vzw die ook het Wisselfestival in Kasterlee organiseert, werkte ook mee en Het Concert 2014 was een groot succes met meer dan 800 muziekliefhebbers in de oude gebouwen van de brandweer.

“In de zomer van 2023 haalden de vorige organisatoren op café herinneringen op, wat resulteerde in Het Concert 2024”, zegt Koen Van Wuytswinkel. “We zijn weer tien jaar later en een nieuwe generatie muzikanten doet zijn intrede. Maar ook de vorige deelnemers staan weer klaar om de handen in elkaar te slaan en om er weer een memorabele gebeurtenis van te maken. Een handvol artiesten is er zelf voor de vierde keer bij. Muziek verbindt nu eenmaal.”

De liveshow in het OC van Kasterlee start op zaterdag om 20.30 uur en nadien is er een afterparty met de Kastelse deejay Sophia. Een ticket in voorverkoop (in enkele lokale cafés) kost tien euro en ter plaatse 12 euro.

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kasterlee