Hends opening empty wallet
Volledig scherm
Hends opening empty wallet © thinkstock

Vakbonden niet te spreken over sneller dalende werkloosheidsuitkering: "Ondoordachte rechtse fetisj"

De socialistische vakbond ABVV en de christelijke vakbond ACV reageren verontwaardigd op het voorstel om werkloosheidsuitkeringen sneller te doen dalen. "De logica erachter is totaal verkeerd", luidt het. 

59 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Beetje gemakkelijk om te stellen dat je profiteert omdat je werkloos wordt, Chris Devlaeminck. Dan kan je brandverzekeraar ook gewoon stellen dat je bewust je huis in de fik gestoken hebt en niets uitkeren.
  • An Vanden Bossche

    6 jaar geleden
    @Gino Denil: ik kan u wel volgen, maar de 'verzekeringsbijdragen die werknemers en werkgevers betalen volstaan bijlange niet meer om die werkloosheidsuitkeringen, ziekteuitkeringen en pensioenen te betalen. Er is een wildgroei van rechten bijgekomen, zonder dat de bijdragen naar omhoog gingen. ook wordt iedereen veel ouder, zonder dat de maandelijkse pensioenuitkeringen en/of bijdragen aangepast werden.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    De vakbonden zouden ook nog willen dat doppers vakantiegeld en eindejaars - premies trekken wie dat betaald lenen zoals de sossen altijd gedaan hebben.
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    @Gino Denil. Verzekeringen zijn er niet om van te profiteren. Doet men dat wel dan is dit fraude. Diefstal dus. Profiteurs die niet willen werken dat zijn dieven. West-Vlaamse bedrijven hebben dringend werknemers nodig. Ze vinden die veel makkelijker in Noord-Frankrijk dan in Henegouwen. De reden is simpel. In Frankrijk is de werkloosheidsuitkering uitdovend.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Werkloosheidsuitkeringen zijn het gevolg van een werkloosheidsverzekering waar werknemers bijdragen voor betalen. Eenzijdig de spelregels veranderen en minder uitkeren is terug een contractbreuk, bedrog en diefstal. Zoals een verzekeraar die op eigen houtje zou stellen dat voor je gelijk gebleven premie voor de brandverzekering vanaf morgen nog slechts de helft uitbetaald wordt na een brand. En zelfstandigen moeten niet klagen, zij betalen niet voor die verzekering tegen werkloosheid.