© EPA-EFE

Thierry Neuville is eerste leider in Rally van Kenia: “Fingers crossed dat ik gespaard blijf van technische tegenslagen”

Thierry Neuville (Hyundai i20 N Rally1) heeft donderdagnamiddag de eerste klassementsrit in de Safari Rally gewonnen. De WK-leider was 0,1 seconden sneller dan Ott Tänak (Hyundai i20 N Rally1) en 0,8 seconden dan wereldkampioen Kalle Rovanperä (Toyota Yaris Rally 1).

Marnix Taes
Bron: BELGA

Sinds de terugkeer van de Safari Rally in het WRC in 2021 is de eerste klassementsrit van de rally steeds dezelfde gebleven. In de buurt van de assistentiezone is een klassementsrit van 4,84 km uitgetekend waarbij de rijders zij aan zij starten en elk twee rondjes afleggen. Het parcours lag er droog bij met hier en daar toch nog enkele grote waterplassen waar vooral lokale rijders zich in verslikten.

Geen probleem voor Thierry Neuville, die meteen de snelste tijd reed. “Dit is een zeer uitdagende rally. ‘Fingers crossed’ dat ik gespaard blijf van problemen, technische tegenslagen en dat ik foutloos kan blijven. Ik denk dat we goed voorbereid zijn. Het gevoel in de wagen is goed en dat is een goede basis om te beginnen. Maar het is een lange rally”, zei Neuville aan de finish.

© EPA-EFE

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De tijdverschillen met de andere rijders zijn bijzonder klein. De top vier wordt gescheiden door 0,9 seconden. Lappi (Hyundai i20 N Rally1) en Evans (Toyota Yaris Rally) zijn vijfde en zesde op respectievelijk 1,5 en 1,6 seconden. Adrien Fourmaux (Ford Puma Rally1) is zevende. Zijn teamgenoot Grégoire Munster (Ford Puma Rally1) reed de negende tijd en was daarmee 8,6 seconden trager dan de leider.

Jourdan Serderidis en Frederic Miclotte (Ford Puma Rally1) reden de 14e tijd op 17,2 seconden van Neuville. De debuterende Charles Munster (Hyundai i20 N Rally2) ging even in de fout, maar herstelde zich goed. De broer van Grégoire Munster debuteert in het WRC met de 19e tijd op 26,1 seconden van leider Neuville.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rally