vrijdag 23 maart 2018 - Meer sporten
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Een beeld uit de beker van Limburg. De finale van de beker van Vlaanderen kleurt zondag ook volledig Limburgs. Sem

rugby

Zondag bekerfinale Lommel-Heusden

Zondag (15.00u) staan Murphy’s Lommel en RC Heusden 9 tegenover mekaar in de finale van de Beker van Vlaanderen. Strijdtoneel is het veld van Lommel. “Ja, het Limburgse rugby zit in de lift”, zegt Herbert Thijs van RC Heusden 9.

De finale van de Beker van Vlaanderen kleurt zondag dus volledig Limburgs. Toegegeven, er schreven dit jaar slechts vier ploegen in en daar waren drie Limburgse clubs bij...

“Maar dat er behalve Lokeren enkel Limburgse ploegen inschreven, zegt wél iets over de populariteit van de sport in onze provincie”, zegt Herbert Thijs, speler en jeugdcoördinator van rugbyclub Heusden 9 meteen. “De Beker van Vlaanderen stierf een tijdje geleden een stille dood, maar werd nieuw leven ingeblazen. Dat we meteen een Limburgse derby krijgen is leuk. Het wordt een interessante wedstrijd. We maken zeker kans om te winnen.” Die kans dicht ook Sander Kuyken van Murphy’s Lommel zijn ploeg toe: “Een kans om een beker te winnen, wil je natuurlijk altijd pakken. Voor ons blijft promotie in de competitie wel prioriteit, maar dat is voor later. Nu staat de finale centraal. Wij zijn de favorieten.”

“We gaan weer wat promotie maken voor het rugby”, vult Thijs terug aan. “De bond startte ook een grote mediacampagne. Je hebt de nieuwe Eén-reeks ‘Gevoel voor Tumor’, waarin rugby een prominente rol speelt. Daarnaast lopen er via sociale media enkele knappe promotiefimpjes. Daarom doen we een warme oproep aan iedereen om te komen kijken.”

RC Heusden 9 won de Beker van Vlaanderen al één keer. Voor Murphy’s Lommel kan het zondag de eerste keer zijn. Aftrap om 15u aan de Pijnvenstraat 2 in Lommel.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws