Direct naar artikelinhoud
Aanrijding Pinkpop

Bestuurder die inreed op festivalgangers Pinkpop vrijgelaten

Bestuurder die inreed op festivalgangers Pinkpop vrijgelaten
Beeld REUTERS

De 34-jarige man uit Heerlen die verdacht wordt van het veroorzaken van de dodelijke aanrijding in het Nederlandse Landgraaf, maandagochtend na Pinkpop, is vandaag vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie in Nederland heeft geen aanwijzingen dat de man opzettelijk op drie mensen is ingereden.

De man blijft wel verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval. Het onderzoek richt zich daar nu op. De man had niet gedronken. Of hij verdovende middelen had gebruikt, is nog niet duidelijk. De man reed door na het ongeluk. Hij meldde zich enkele uren later bij de politie in Amsterdam.

Bij de aanrijding kwam een man uit Heerlen om het leven. Drie mensen - twee mannen en een vrouw - raakten zwaargewond. Zij zaten waarschijnlijk op de weg. Op de Mensheggerweg in Landgraaf, waar het ongeval plaatsvond rond 4 uur 's ochtends, gold een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. De weg was tijdens het festival beperkt toegankelijk voor verkeer maar niet helemaal afgesloten, om een naburig bedrijventerrein bereikbaar te houden.

Bestuurder die inreed op festivalgangers Pinkpop vrijgelaten
Beeld ANP