Truienaar stuurt kat naar proces na doodsbedreigingen aan wijkagent: “Laatste weekend dat hij op zen fietske rijdt”

Een 64-jarige Truienaar is in Hasselt veroordeeld tot acht maanden cel voor het uiten van doodsbedreigingen aan een wijkagent. Tussen maart en mei 2016 had de zestiger het slachtoffer meermaals bedreigd.

GeHo

De wijkagent had vastgesteld dat de verdachte niet op zijn opgegeven adres woonde en liet hem ambtshalve schrappen uit het bevolkingsregister. Hierdoor liep de betichte meerdere uitkeringen mis. “Als mijn inkomen voor vrijdag niet in orde is, maak ik mezelf kapot en neem ik de wijkagent mee. Het is het laatste weekend dat hij op zijn fietske gaat rijden”, riep de man op het Truiense OCMW-kantoor.

Ook stuurde hij cynische sms’en. De agent hield volgens zijn advocate een burn-out aan de dreigementen over en was geruime tijd arbeidsongeschikt. De Truienaar stuurde zijn kat naar het proces. Naast de celstraf kreeg hij ook 600 euro boete en draait hij op voor de proceskosten van bijna 300 euro. Aan de wijkagent is hij een voorlopige vergoeding van 5.000 euro verschuldigd. Een deskundige moet het slachtoffer nu verder onderzoeken om de schade te begroten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer