Hein Vanhaezebrouck betreurt saga rond zijn gedoodverfde opvolger Wouter Vrancken: “Vervelend en ongelukkig”

AA Gent werkt zondagmiddag alweer hun 55ste wedstrijd van het seizoen af maar die partij tegen OH Leuven wordt dezer dagen volledig ondergesneeuwd door de berichtgeving omtrent de nakende overstap van Wouter Vrancken naar de Planet Group arena: “Je creëert een nieuw effect bij een mogelijke potentiële tegenstander voor iets heel belangrijk, en dat zijn zorgen voor de huidige trainer”, aldus een licht geërgerde Hein Vanhaezebrouck.

Stefan Smet

Wouter Vrancken heeft een persoonlijk akkoord met AA Gent en lijkt zo de opvolger van Hein Vanhaezebrouck te worden: “Ik ga daar op mijn manier mee om”, antwoordde de huidige Gentse coach afgemeten wanneer het thema meteen ter sprake kwam tijdens de traditionele persbabbel. “Dit is vervelend, want jullie beginnen er dan vragen om te stellen. Mijn tweede periode is bovendien nog niet gedaan. Het is nog te vroeg om het daar over te hebben. Ik heb nog enkele wedstrijden af te werken, waaronder zeker nog één heel belangrijke.”

“Binnen de groep wordt daar niet over gesproken, maar het is vervelend en ongelukkig. Je creëert een nieuw effect bij een mogelijke potentiële tegenstander voor iets heel belangrijk. Eigenlijk was het totaal niet nodig in deze fase van de competitie en nu dreig je in je eigen vingers te snijden en dat zijn zorgen voor de huidige trainer. Ik ga daar niet meer over zeggen. Als je vragen hebt, over wat er gebeurd is: Tom weet misschien zelfs meer dan ik”, verwees de Gentse coach naar de perschef van de Buffalo’s. “Je moet bij andere mensen terecht. Ik lees alleen maar wat er geschreven wordt.”

Over zijn eigen toekomst wilde Vanhaezebrouck nog altijd niets kwijt: “Ik heb misschien al een beslissing genomen. In mijn hoofd heb ik ergens al wel een plan maar het is nu nog te vroeg om daar over te communiceren. Op de rem staan in mijn uitlatingen? Dat is niet ongemakkelijk. Ik gebruikte twee woorden, die zijn veelzeggend en allesomvattend.”

Opmerkelijk voorstel: “Laten we negen invallers gebruiken”

En passant stond Vanhaezebrouck toch ook nog even bij het restant van het bijzonder lange voetbalseizoen: “Je zit nu met drie matchen die qua punten geen belang meer hebben. Daarom heb ik een voorstel naar alle teams in Play-Off 2: laten we al onze negen invallers gebruiken, zodat we iedereen minuten kunnen geven. Als het voor iedereen hetzelfde is, zou ik graag negen wissels doen. We behouden dan wel natuurlijk het aantal wisselmomenten, anders wordt het een kakofonie. Ik zou het heel goed vinden dat ze zeggen: gebruik maar iedereen.”

© Isosport

“We kunnen wel wat switchen maar je hebt wel nog een doel: die heel belangrijke barragematch, je kunt niet zomaar om het even wat gaan doen. Er zijn er bij ons wel enkele die minuten nodig hebben maar de meesten kunnen geen 90 minuten spelen, dus je moet er ook rekening mee houden dat als ze starten, ze ook gewisseld moeten worden. Tibe De Vlieger is deze week helaas weer uitgevallen, het is niet erg maar het zorgt er voor dat hij niet kan spelen. Het is het moment om enkele jongens te wegen. Sonko en Kums waren deze week ook ziek, daar moet je ook rekening mee houden. Mijn voorstel zal uiteraard verworpen worden maar ik denk dat iedere coach in PO2 hier zou kunnen mee leven.”

Anderzijds ergert Vanhaezebrouck zich aan enkele leden van zijn spelersgroep: “De spelers kregen deze week enkele dagen vakantie, sommigen keerden terug naar familie, andere deden een city-trip. Dat was verdiend. Je zag wel dat enkele terugkeren en totaal niet klaar waren. Ze waren niet gefocust, dat is een gebrek aan professionalisme. Anderen zijn super scherp. Ik heb iedereen verwittigd. Als er verrassende keuzes zijn, moet je geen vragen stellen. Er zijn ook wel redenen zoals ziekte. Surdez revalideert en is ook ziek geweest. Of hij nog inzetbaar is, dat moeten we afwachten.”

“Aan de andere kant mag je dragende spelers niet drie weken lang on-hold zetten”, verwijst de Gentse coach naar de evenwichtsoefening die hem momenteel bezig houdt. “Het is constant keuzes en afwegingen maken. Het is als staf altijd wat rekenen en inschatten en omgaan met verrassingen. Als er voor rust al twee jongens geblesseerd uitvallen, moet er plots iemand 90 minuten op het veld staan, wat totaal niet voorzien is.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer