© Chris Van Rompaey

Dienstencentrum opent in woonzorgcentrum

Met een receptie en een optreden van zanger Danny Fabry opende gisteren het lokaal diensten-centrum Den Boomgaard de deuren. Het is ondergebracht in woonzorgcentrum Sint-Elisabeth op de Kwakkelenberg in Duffel.

cvr

“In Duffel wonen vierduizend mensen ouder dan 65 en duizend van hen zijn zelfs ouder dan 80 jaar. Die groep wordt bovendien alsmaar groter. Niet iedereen is even actief en even gezond, ze hebben het niet allemaal even breed en sommigen zijn eenzaam. Een lokaal dienstencentrum speelt een belangrijke rol in het leven van die senioren”, stelt OCMW-voorzitter Theo Boel (N-VA).

“Door de verhuizing van het OCMW naar het gemeentehuis kwam er in ons woonzorgcentrum heel wat ruimte vrij. Zo ontstond de ideale locatie voor een lokaal dienstencentrum. Omdat zo’n dienstencentrum belangrijk én noodzakelijk is, wachten we niet tot alle verbouwingen en aanpassingen voltooid zijn, want die duren nog tot eind volgend jaar.”

“Na de verbouwingen kan je in Den Boomgaard, want zo heet ons dienstencentrum, een bezoek brengen aan de kapper, de pedicure of de manicure. Je kunt er dan ook zeer goedkoop komen eten. We kopen trouwens een busje aan om mensen thuis op te halen. Ook het Huis van het Kind krijgt hier een vaste plek en verenigingen kunnen hier lokalen huren en activiteiten organiseren”, somt Theo Boel enkele mogelijkheden op.

Tot de verbouwingen klaar zijn, vinden nagenoeg alle activiteiten van Den Boomgaard plaats in de cafetaria van het woonzorgcentrum. Zo is er vandaag een smulnamiddag en morgen geeft een notaris een toelichting over het erfrecht. Op vrijdag volgen een kaartnamiddag en een filmavond. De meeste activiteiten zijn gratis en inschrijven is meestal niet nodig. U vindt alle activiteiten terug in een infokrantje.

“Iedereen is welkom in ons dienstencentrum, ongeacht je leeftijd. Je betaalt geen lidgeld en je komt en gaat wanneer je wil. Ik hoop dat Den Boomgaard, via hulp en bezigheden, er mee voor zorgt dat senioren zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen”, onderstreept centrumleider Femke Juliens.

femke.juliens@duffel.be