dinsdag 13 november 2018 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Daichi Kamada. Isosport

STVV

Kanaries kijken nu al uit naar vol huis tegen Anderlecht op 25 november

STVV is weer hot

STVV is weer hot. Niet alleen kamperen de Kanaries na de heenronde op een knappe vijfde plaats, ook sensatie Daichi Kamada en trainer Marc Brys krijgen van voetbalminnend België lof toegezwaaid. Het zorgt ervoor dat de fans de weg weer terugvinden naar Stayen. Zo loopt de ticketverkoop voor de topper tegen Anderlecht over twee weken als een trein. Domper is de blessure van Cristian Ceballos. De Spanjaard is enkele weken out met een scheurtje in de adductoren van het rechterbeen.

Gunter SCHOOFS/Rob RODIERS

Vijf internationals ontbreken

De Truiense A-kern trainde gisteren niet, al meldden heel wat spelers zich voor verzorging op de club. Gaande van Roman Bezus, die nog hinder ondervond aan de voet, tot Jonathan Legear. Vandaag en woensdag wordt er telkens twee keer getraind (10 uur en 15 uur). Dat gebeurt zonder vijf internationals. Takehiro Tomiyasu en Wataru Endo vlogen naar Japan voor vriendschappelijke interlands tegen Venezuela (vrijdag) en Kirgizië (dinsdag). Alexis De Sart en Casper De Norre (foto) spelen met de Jonge Duivels donderdag een oefeninterland tegen Roemenië. Duckens Nazon, die sinds zijn vorige interland met Haïti begin oktober door blessures en ziekte niet meer in de kern zat, werd fit genoeg gevonden om af te zakken voor het duel in en tegen Nicaragua van zondag.

Goudhaantje Kamada

Wel op post vandaag is Daichi Kamada, dé sensatie van de Jupiler Pro League. De man die door STVV aangetrokken werd in het slot van de zomermercato blijkt een garantie voor goals. In de 581 minuten die hij tussen de lijnen stond, scoorde hij acht keer. Goed voor bijna 35 procent van de doelpuntenproductie van de Kanaries en één goal om de 73 minuten. Geen speler die in de buurt komt. Siebe Schrijvers volgt op plaats twee, met één goal iedere 95 minuten. Eveneens opvallend: waar andere doelpuntemakers als Malinovskyi (7), Wesley (4), Dimata (3) en Trossard (2) grossieren in assists, heeft Kamada vooralsnog geen enkele beslissende pass achter zijn naam staan. Als de Japanner beslissend is, dan vooral dankzij zijn koele trefzekerheid. De Truiense aanhang hoopt dat hij nog een tijdje onder de radar van de Japanse bondscoach blijft. In januari staat in de Verenigde Arabische Emiraten namelijk de Asian Cup op het programma. STVV dreigt daardoor zijn Japanse goudhaantje(s) wekenlang te missen.

Bijna 7.000 tickets de deur uit

Radiostem Peter Vandenbempt loofde na afgelopen weekend de prestaties van STVV en vooral die van coach Marc Brys, die volgens hem in de heenronde het beste werk leverde van alle trainers in de Jupiler Pro League. Brys verraste tegenstanders, maakte erg vaak doorslaggevende keuzes en heeft de vlam op die manier weer in de pan gejaagd op Stayen. De fans waren de afgelopen jaren hun vertrouwen in de clubleiding kwijtgeraakt, maar kijk: mensen staan in de rij om de eerste match van de terugronde tegen Anderlecht op 25 november bij te wonen. Bij het ter perse gaan waren net geen 7.000 tickets aan de man gebracht. Dat Stayen vol zal zitten tegen paars-wit, is nu al duidelijk.

Geen Ceballos tegen Anderlecht

Intussen incasseerde de onfortuinlijke Cristian Ceballos opnieuw een mokerslag. In Eupen viel hij tijdens de opwarming uit met een blessure aan de adductoren van het rechterbeen. Een scan bracht een scheurtje in het vlies rond de spier aan het licht. De 25-jarige Spanjaard is enkele weken out en mist de topper tegen Anderlecht. Ook mentaal zal deze blessure keihard aankomen. Problemen aan de adductoren van het linkerbeen hielden Ceballos immers een jaar aan de kant.

Oefenduels tegen AA Gent en Lokeren

STVV oefent nog twee keer vooraleer Anderlecht op bezoek komt. Nu donderdag spelen de Kanaries om 14 uur tegen AA Gent op het trainingscentrum van de concurrent voor play-off 1. Volgende dinsdag volgt opnieuw een wedstrijd, in Lokeren. “Hoofdbedoeling is dat spelers die weinig aan de bak kwamen wedstrijdritme opdoen. Dat begon maandagavond al met de beloften tegen Moeskroen”, aldus Marc Brys. “Verder zullen de jongens die in Eupen wel in actie kwamen, ook wat minuten krijgen om scherp te blijven.”

Kamada scoort om de 73 minuten
SpelerPloegDoelpuntenSpeelminutenGoal om de … minuten
Daichi KamadaSTVV858173'
Siebe SchrijversClub Brugge766895'
Leandro TrossardKRC Genk8830104'
Ivan SantiniAnderlecht9936104'
Landry DimataAnderlecht101.062106'
Jovan StojanovicKV Kortrijk7743106'
Aly SamattaKRC Genk101.087109'
Wesley MoraesClub Brugge7973139'
Ruslan MalinovskyiKRC Genk71.086155'
Hamdi HarbaouiZ-Waregem71.156165'

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws